Provincie Flevoland



Staartweg (N712) bij Urk afgesloten voor asfaltering

De provincie Flevoland gaat in de periode half juni tot en met juli groot onderhouds-werkzaamheden uitvoeren op de Staartweg in Urk. In verband daarmee wordt de Staartweg tussen de Nagel (grens bebouwde kom Urk) en de Zuidwesterringweg van 18 juni t/m 20 juli a.s. voor het doorgaande verkeer afgesloten. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Zuidwesterringweg en de Urkerweg. De omleidingsroutes worden ter plaatse aangegeven. Het (brom)fietsverkeer kan van het fietspad van de Staartweg gebruik blijven maken.

De werkzaamheden aan de Staartweg omvatten in hoofdzaak het verwijderen van oude gescheurde asfaltlagen, het graven van sleuven langs de beide zijden van de weg om de weg te kunnen verbreden, het aanbrengen van asfaltwapening om verzakking/afscheuring van de in het verleden en nu aan te brengen wegverbredingen zolang mogelijk te voorkomen, het aanbrengen van nieuwe asfaltlagen en het aanpassen van de vormgeving en uitvoering van de in-/uitritten.

Na het aanbrengen van de nieuwe asfaltlagen vindt ook hier de verdere inrichting en vormgeving van de weg plaats volgens de laatste inzichten op het gebied van een (duurzaam) veilige weginrichting. Er worden in het midden van de rijbaan twee strepen aangebracht, de kantstrepen worden onderbroken in plaats van doorgetrokken en er wordt in de kantstroken een `attentiestrook' en glasbollen aangebracht.