Gemeente Heemskerk


dinsdag, 12 juni 2007

Burgerschouw in alle buurten van Heemskerk

Zuidbroek-Oosterwijk, van Acker tot Burcht

HEEMSKERK - De komende drie weken houdt de gemeente Heemskerk nog vier buurtschouwen. De eerste is in 'Van Acker tot Burcht' op maandag 18 juni. Het vertrek is vanaf de Schuilhoek. De schouw voor 'Boven de Baandert' is op dinsdag 19 juni, vertrek ook vanaf de Schuilhoek. Op dinsdag 26 juni is 'Hart van Heemskerk' aan de beurt, vertrek vanaf het Spectrum en ten slotte vindt de schouw voor de buurt 'Zuidbroek Oosterwijk' op maandag 2 juli plaats, vertrek vanaf het station.

De schouwen beginnen om 19.30 uur en alle deelnemers worden verzocht op de fiets te komen. Tijdens de schouw wordt bekeken hoe de buurt er bij ligt. Is er zwerfvuil, wat is de staat van de bestrating, hoe ligt het groen erbij etc. Buurtbewoners, raadsleden en ambtenaren zijn uitgenodigd om mee te doen aan deze brede burgerschouw, die ongeveer anderhalf uur duurt. Geïnteresseerde buurtbewoners kunnen zich opgeven bij Martin Jansen (m.jansen@remove-this.heemskerk.nl) telefoon 06-10899632 of bij Ingrid Dudink
(ingrid.dudink@remove-this.welschap.nl) telefoon 253054. Buurtbewoners kunnen ook locaties aandragen waar de schouwploeg langs moet rijden. Van de schouw wordt een verslag met actiepunten gemaakt, dat per email naar de deelnemers en andere geïnteresseerden wordt verzonden. Voor de schouw wordt gewerkt met een PDA (handcomputer) waar de kwaliteit mee wordt gemeten.

---