Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Informatieavond en folder over beschermd wonen

Op maandag 18 juni komt er een informatieavond over beschermd wonen in Hillesluis. Deelgemeentevoorzitter Dagmar Oudshoorn en een vertegenwoordiging van de Pameijer Stichting geven dan uitleg over de plannen.

Vragenhalfuur
Dat werd 6 juni duidelijk in een vergadering van de deelraadscommissie Afrikaanderwijk-Hillesluis, waar bewoners net als in de deelraadsvergadering van 31 mei hun zegje deden tijdens het vragenhalfuur.

In verkeerde keelgat
De circa 160 mensen die een eerdere bewonersavond in het wijkgebouw bezochten en van wie het adres bekend is, krijgen een uitnodiging voor deze bijeenkomst. De afspraak is dat in principe alleen direct omwonenden over beschermd wonen voorzieningen worden geïnformeerd.

Verkeerde keelgat
Kritiek van bewoners en commissieleden over miscommunicatie schoot bij Oudshoorn in het verkeerde keelgat. Ze had al eerder uitgelegd dat voorlichting over beschermd wonen een taak is van de instellingen en niét van de deelgemeente. In dit geval heeft de deelgemeente Feijenoord de Pameijer Stichting de helpende hand toegestoken.

Huiver
Op de informatieavond wordt uitgelegd wat beschermd wonen precies is. Door discussies over maatschappelijke opvang in alle delen van de stad, is volgens Oudshoorn huiver ontstaan voor beschermd wonen. De deelgemeentevoorzitter liet weten dat met bewonersorganisaties is afgesproken dat er een folder komt met uitleg over maatschappelijke opvang en beschermd wonen.