Politie Limburg-Noord

Kids in Control bij 10e eindmanifestatie Doe Effe Normaal
Datum: 15-06-2007
Tijd bericht: 09:56
Plaats: Limburg-Noord
In totaal 98 basisscholen hebben zich aangemeld voor de 10e eindmanifestatie van het Doe Effe Normaal project van de politie Limburg-Noord. Ruim 3100 leerlingen en hun begeleiders zijn maandag en dinsdag 18 en 19 juni te gast bij een van de vijf 'live TV uitzendingen' van het programma KiC TeeVee.

Kids in Control is het thema van de afsluiting van een project waarbij politie, samen met andere partners, een aantal lessen verzorgt in groep 7 en 8 van de basisschool. Onderwerpen tijdens de lessen zijn onder andere: discriminatie, vandalisme, verkeer, drugs en alcohol. De jubileumshow van de eindmanifestatie heeft als thema KIC TeeVee, Kids In Control!

In het voortraject hebben 100 leerlingen meegedaan met een gedichtenwedstrijd met als thema: 'alcohol drinken, het gebeurt steeds vaker". Een fotowedstrijd met als thema: "Discriminatie, dit nooit!" leverde 40 inzendingen op en de oproep om een videoclip te maken heeft een 10-tal inzendingen opgeleverd. Leerlingen maakten een videoclip op het thema: 'stop zinloos geweld'. De winnaars worden tijdens de shows bekendgemaakt.

Het is inmiddels traditie dat de kids tijdens de eindmanifestatie nogmaals worden uitgedaagd om na te denken over onderwerpen die in de Doe Effe Normaal lessen aan bod komen. Dat gebeurt op een interactieve manier. Onder de noemer Jonge helden heeft de organisatie gezocht naar jong talent uit de regio. Vier afgestudeerde dansers van het Valuascollege in Venlo verzorgen tijdens de show een dans waarvan de choreografie door een van de dansers is gemaakt. Sjuulke Titulaer en Mo Haber, twee muzikale talenten presenteren het Doe Effe Normaal lied dat speciaal voor dit jubileum geschreven is. De show wordt gepresenteerd door een bekende presentator.

De 10e eindmanifestatie kwam mede tot stand door medewerking van het ministerie van Binnenlandse Zaken door de campagne: 'Nederland Veilig', "de kater komt later" campagne van het NIGZ, de SIRE-campagne "kinderleed", ik zie ik zie wat jij niet ziet, de Kindertelefoon en de provincie Limburg.

Op de internetsite van de Politie Limburg-Noord (www.politielimburgnoord.nl) is meer informatie terug te vinden over de eindmanifestatie 2007.