Jeugdkabinet presenteert advies over Maatschappelijke Stage

15.06.2007 / 17:47 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Samhoud

Samhoud

http://www.samhoud.nl/index.php?id=1?=1

Persbericht
15 juni 2007

Jeugdkabinet presenteert minister concreet advies over Maatschappelijke Stage

Het Jeugdkabinet presenteert aanstaande maandag 18 juni een concreet advies over de onderwerpen maatschappelijke stage, schooluitval en aansluiting school en arbeidsmarkt aan minister Rouvoet van Jeugd en Gezin en staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs. Het advies is tot stand gekomen op basis van input van jongeren door het hele land.

Het rapport wordt om omstreeks 15.45 overhandigd aan minister Rouvoet en staatssecretaris Van Bijsterveldt op het Meridiaancollege 't Hooge Landt, Trompetstraat 1 in Amersfoort.

Het Jeugdkabinet reageert hiermee op een verzoek van minister Rouvoet zelf. Op 15 maart ontving hij uit handen van het Jeugdkabinet het Jeugdregeerakkoord in Beetsterzwaag en riep de jongeren toen op hem te adviseren over de genoemde beleidsterreinen. Maandag 18 juni gaat dat dus gebeuren. Het Jeugdkabinet verzamelde voor het advies de mening van jongeren uit het hele land via onderzoek en via het verspreiden van lespakketten op middelbare scholen. Het advies bestaat uit concrete aanbevelingen.

Jeugdkabinet pleit voor minder dan drie maanden aaneengesloten stage Een van de belangrijkste aanbevelingen is om de duur van de stage niet 3 maanden aaneengesloten te laten zijn, maar om de stage te verdelen in 3 keer een maand.

Daarnaast zal een alternatief voor de term maatschappelijke stage worden gelanceerd alsook een dringende oproep om wederzijdse stages in te voeren. Dus niet alleen jongeren die stage lopen in het maatschappelijk veld, maar ook andersom, dat de maatschappij ook eens meekijkt in de belevingswereld van jongeren.

Pers is vanaf 15.30 uur van harte welkom in Amersfoort op het Meridiaancollege 't Hooge Landt, Trompetstraat 1 in Amersfoort.

Einde persbericht