Gemeente Helmond


Binnenkort overeenkomst glasvezelnetwerk

De aanleg van een breedband-glasvezelnetwerk in Helmond is een stap dichterbij gekomen.

De partijen in de stuurgroep Breedband Helmond hebben op hoofdpunten overeenstemming bereikt over een overeenkomst op basis waarvan een Fiber to the Home glasvezel breedbandnetwerk in heel Helmond kan worden gerealiseerd.
De gemeente Helmond, de woningcorporaties en de stichting Combivisie Regio zijn sinds het begin van dit jaar in overleg met het bedrijf Reggefiber, om samen te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor de aanleg van een glasvezelnetwerk voor breedband in Helmond. De ambitie van Reggefiber is om in Nederland grootschalig breedbandaansluitingen te realiseren op een Fiber to the Home glasvezelnetwerk voor breedband. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn dat het nieuwe netwerk open en vrij toegankelijk moet zijn voor iedereen, met marktconforme tarieven, toekomstgericht en geschikt voor nieuwe maatschappelijke functies.

Binnenkort overeenkomst

De overeenkomst wordt de komende maand verder uitgewerkt. Reggefiber (onder de naam onsbrabantnet/Helmond) heeft daarin veel vertrouwen en heeft daarom besloten om alvast te starten in Brandevoort (Schutsboom, Brand, Veste en Stepekolk) omdat door deze wijk de voedingskabels al na de zomer worden aangelegd voor een ander Reggefiber project in Geldrop-Mierlo. De volledige stuurgroep juicht dit startinitiatief toe. Nadat de definitieve overeenkomst is getekend zullen andere wijken in Helmond snel kunnen volgen.

Maatschappelijke diensten

De partijen zien het als een belangrijke kans voor Helmond dat alle huishoudens, bedrijven en instellingen worden aangesloten op een breedband-glasvezelnetwerk. Een ontwikkeling die - samen met het eerdere initiatief om een aantal industrieterreinen in Helmond aan te sluiten op een glasvezelnetwerk - past bij de ambities van de stad Helmond. De deelname van de Stichting Combivisie Regio in het project is eveneens van belang. Deze stichting zal zich namelijk speciaal richten op het aanbieden van niet-commerciële, maatschappelijke diensten via het nieuwe breedband-glasvezelnetwerk.