Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Trophy scootmobiel moet terug naar leverancier

Ingezonden mededeling: Movingpeople.net heeft een mogelijk kwaliteitsprobleem geconstateerd met de Trophy scootmobiel. Hierdoor kan de scootmobiel in incidentele gevallen ongewenst rijgedrag vertonen, zoals variatie in snelheid, stilvallen, doorrijden en spontaan gaan rijden. De scootmobiel kan te allen tijde tot stilstand worden gebracht door de contactsleutel om te draaien.

Het betreft hier uitsluitend het laatste model van de Trophy, ook wel bekend als "Trophy 6". movingpeople.net heeft uit voorzorg besloten alle Trophy 6 scootmobielen geleverd na 1 september 2004 terug te halen.

Naar aanleiding van enkele meldingen van ongewenst rijgedrag heeft movingpeople.net uitvoerig onderzoek verricht in samenwerking met TNO en toeleveranciers. Movingpeople.net heeft het ontwerp van de Trophy 6 inmiddels aangepast en de leveringen hervat. Omdat de veiligheid van de gebruiker voorop staat, heeft movingpeople.net in overleg met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) besloten om alle Trophy 6 scootmobielen preventief te upgraden. Gezien de grote omvang van deze terughaalactie zal deze naar verwachting tot het einde van het jaar duren.

Movingpeople.net roept alle Trophy 6 scootmobiel gebruikers op contact op te nemen via het gratis telefoonnummer 0800 - 0221977 of via de website www.movingpeople.net. Indien de Trophy 6 scootmobiel ongewenst rijgedrag vertoont, verzoekt movingpeople.net gebruikers nadrukkelijk deze niet meer te gebruiken ter voorkoming van eventuele gevaarlijke situaties. Dit geldt ook voor Trophy 6 scootmobielen met een kilometerstand van meer dan 3.000 km en uitgevoerd met rode gashendel(s). In alle andere gevallen kunnen gebruikers gewoon gebruik blijven maken van hun Trophy 6 scootmobiel.

movingpeople.net betreurt de ontstane situatie ten zeerste en biedt gebruikers haar excuses aan voor het ongemak. Gebruikers zullen, voor zover zij te achterhalen zijn, ook per brief door movingpeople.net worden geïnformeerd.

Helmond - 15 juni 2007; Bron: Movingpeople.net

18 juni 2007

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400