Politie Twente

Persbericht Politie Twente 18 juni 2007

Drie mannen bekennen gewapende overval

Goor

Drie aangehouden mannen hebben bekend dat zij op 17 februari jl. een gewapende overval hebben gepleegd op een slijterij in Goor.

Na de overval is door de politie een uitgebreid onderzoek gestart waarbij ook gebruik is gemaakt van het opsporingsprogramma "Onder de Loep" van RTV Oost. Jammergenoeg leverde dit niet direct het gewenste resultaat maar in de loop van het verdere onderzoek konden de drie worden aangehouden.

Op donderdag 31 mei werd een 21-jarige man uit Oldenzaal aangehouden, enkele dagen later op 4 juni een 20-jarige Lossenaar en zaterdag 16 juni jl. de derde, een 19-jarige Enschedeer. In een eerdere berichtgeving is verteld dat er sprake was van twee overvallers, later werd duidelijk dat er drie personen betrokken zijn geweest. De derde, de 19-jarige Enschedeer, heeft op de uitkijk gestaan en reed de vluchtauto.

Zoals gezegd is er een bekennende verklaring afgelegd en alledrie de verdachten zitten in afwachting van hun terechtzitting nog vast. Het buitgemaakte geld, nog geen 100 euro, is door hen opgemaakt.