Gemeente Cromstrijen


Paardenmarkt 2007 rustig verlopen

(18-06-2007)

Niet alleen voor de Numansdorpers is de paardenmarkt een terugkerende gebeurtenis. Ook de politie is ieder jaar van de partij. De politie heeft te maken met de zogenaamde indrinkavond, de markt met alle festiviteiten zelf en met de avond na de paardenmarkt. De politie begint dan ook al een aantal maanden van tevoren met de voorbereidingen. Zij vraagt extra personeel aan om dit in goede banen te kunnen begeleiden en er vindt ook extra overleg plaats.

Op de zogenaamde indrinkavond hadden 4 politieagenten dienst. Deze dienst is gericht om vernielingen, baldadig gedrag en allerlei soorten overlast tegen te gaan. De nacht voor de paardenmarkt is redelijk rustig verlopen, op 1 persoon na die het nodig vond om wat marktkramen te vernielen. De politie hield deze persoon aan voor vernieling. Ook deelde de politie bonnen uit aan een aantal wildplassers.

Tijdens de paardenmarkt op woensdag 13 juni was buurtagent Wilma Kwist samen met een collega van de Surveillancedienst aanwezig. Ook de paardenmarkt is rustig verlopen. De politie let die dag wel extra op het parkeergedrag van de mensen. Het is namelijk van belang dat de hulpdiensten overal goed doorheen kunnen. Door het vrijmaken van extra grasveldjes in de gemeente, konden bezoekers hier hun auto's kwijt om te parkeren.

's Avonds kwam er een aantal politieagenten in burger in dienst. Er zou nog sprake zijn geweest van een opstootje op de kermis, maar daar is bij de politie verder geen officiële melding van gedaan.

Komende week evalueren de politie en de gemeente de paardenmarkt. De verbeterpunten nemen zij mee voor de organisatie van de Buitensluisse paardenmarkt in 2008.