Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Dejan Bojkov wint eerste Atlantis Meestertienkamp

IM Dejan Bojkov (2487) is de terechte winnaar van de afgelopen week gespeelde meestertienkamp in Groningen. Dejan scoorde een mooie 7 uit 9. Hij nam vanaf het begin de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Runner-up IM Daan Brandenburg kwam door een goede eindsprint tot een totaal van 6 punten.

Eén van de subdoelstellingen van het toernooi was scoren van een IM norm door één of meerdere spelers. Helaas is geen van de kandidaten hierin geslaagd. Bojkov en Brandenburg waren vaak te sterk en de kandidaten snoepten elkaar teveel punten af. In de laatste ronde had alleen Xavier Bedouin (Fra, 2327) nog uitzicht op een norm. Hij moest winnen van Petar Drenchev (Bul, 2447). Helaas wist Xavier zijn goede stelling niet te verzilveren.

Graag willen de organisatoren de sponsoren van deze meestertienkamp danken: Hotels.nl, Dag8 reklamebureau, het Jannes van der Wal denksportcentrum en natuurlijk Café Atlantis. (Geon Knol)

Voor dagverslagen, partijen en foto's kunt u terecht op http://cafeatlantis.nl/meestertienkamp/index.html.
---

Strijdlustige start in Nederlands Kampioenschap

In het eerste weekend van het Nederlands kampioenschap hebben de spelers flink slag geleverd. Door middel van spektakelstukken en tot het bot afgekloven partijen werd het publiek geamuseerd. Vooral Daniel Stellwagen leverde een opvallende prestatie door tegen de twee op papier sterkste spelers Sokolov en Tiviakov steeds een minder tot moeilijk staande stelling remise te houden. Na twee dagen gaan vier spelers aan de leiding.

Op maandag 18 juni gaan ook de vrouwen aan de slag. Zij spelen van nu af aan gelijk op met het algemene toernooi.

Op maandag wordt ook om het Nederlands Kampioenschap voor pastores gespeeld en de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap 90+ staat op het programma.

Alle informatie over het toernooi is te vinden op de toernooisite. De toegang tot het toernooi is gratis.

---