Politie Hollands Midden

Datum: 18 juni 2007

Voorhout Onder invloed rijder veroorzaakt twee aanrijdingen Een 22 jarige in Oegstgeest verblijvende man veroorzaakte zondag 17 juni op de Jacoba van Beierenweg twee aanrijdingen. Bij de aanrijdingen raakte niemand gewond maar was er wel de nodige schade. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Zijn na zijn aanhouding uitgevoerde ademanalyse liet een uitslag zien van 655 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Zijn auto is door de politie inbeslaggenomen. De eerste aanrijding was rond 14.10 uur. Kennelijk zag hij te laat dat een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 54 jarige man uit Hillegom bij een wegversmalling tot stilstand was gekomen om tegenliggend verkeer vrije doorgang te verlenen en reed tegen hem aan. Daarna reed hij door om op de rotonde met de 's Gravendamseweg en de Loosterweg een aanrijding te hebben met een auto die bestuurd werd door een 57 jarige man uit Baarn. Hij verleende aan hem geen voorrang. De vrouw van de man uit Baarn werd terplaatse nog onderzocht door ambulancepersoneel, maar kwam met de schrik vrij.

Leiden Brandstichter aangehouden De politie heeft in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni een 29 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van brandstichting. Zondag, omstreeks 02.45 uur, werd er een containerbrand op de hoek Richard Holstraat/Cornelis Schuytlaan gemeld. Om 03.30 uur werd een tweede brand gesticht op de Obrechtstraat. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar de dader. Een politiebiker heeft in de omgeving gepost en zag bij de kruising Obrechtstraat/Valeriusstraat een man die naar een container liep. De man bleef zich verdacht ophouden rond de container en in de buurt. De man liep door in de richting van de Cornelis Schuytlaan en liep wederom naar een container. Terwijl de man met zijn handen in de container zat is de politiebiker geruisloos naar de man gefietst. Deze reageerde geschrokken bij het zien van de agent en haalde zijn handen uit de container. De man werd op heterdaad betrapt met een wegwerp aansteker waarna hij werd aangehouden. Een deel van een vuilniszak had al gebrand. Die nacht had de verdachte in totaal vier branden gesticht. Twee containers moesten door de brandweer worden geblust. De politie in Leiden-Zuid voerde sinds 1 mei, vooral tijdens de nacht, extra surveillances uit in de wijk Boshuizen toen er meerdere containers in brand waren gezet. De verdachte heeft inmiddels bekend verantwoordelijk te zijn voor meerdere containerbranden in de wijk Boshuizen. Hij stichtte brand terwijl hij onder invloed was van alchol en drugs. De verdachte is in verzekeringgesteld.

Waddinxveen Verkeersregelaars geslagen door fietser Twee verkeersregelaars zijn vrijdagavond 15 juni op de Dreef mishandeld door een fietser. De medewerkers regelden het verkeer vanwege de intocht van de avondvierdaagse. De fietsers werden tegengehouden zodat het wegverkeer door kon rijden. Een van de fietsers, met een kind achterop, wilde niet wachten en probeerde eerder over te steken. Hem werd gevraagd te stoppen en te wachten, echter dit wilde hij niet waarna hij de bril van één van de verkeersregelaars van het gezicht sloeg. De andere verkeersregelaar probeerde de man te stoppen, maar deze kreeg een klap op zijn hand. Omdat de fietser een jongetje achterop had, greep de verkeersregelaar niet verder in. De fietser, in rode broek en blauw shirt, is met zijn Batavus fiets met kinderzitje, weggereden in de richting van het Coenecoop. Een getuige is de man achterna gereden maar raakte hem kwijt op de Jupiterlaan/Junolaan.

Waddinxveen Inbraak in bedrijf Maandag 18 juni is ingebroken in een supermarkt aan de Zuidplaslaan. Omstreeks 03.00 uur ging het inbraakalarm af. Ter plaatse bleek een ruit van de schuifdeuren ingegooid te zijn waarna men de winkel binnen kon treden. Er werden rookwaren weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Bergambacht Verkeersongeval Zaterdag 16 juni even voor 15.00 uur vond op de Hoofdstraat een aanrijding plaats. Een 68 jarige fietsster uit Bergambacht raakte gewond aan het hoofd en aan een been. De vrouw fietste over de Hoofdstraat in de richting van het Nederburgplein. Een 32 jarige automobilist uit Lopik stapte uit zijn auto, maar zag daarbij de vrouw over het hoofd. De vrouw reed tegen het portier aan en kwam ten val. Zij werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Gouda Politie zoekt doorrijder De politie is op zoek naar de bestuurder van een auto die op zaterdag 16 juni rond 19.25 uur op de Vest een 63 jarige man uit Bonn aanreed en vervolgens doorreed. De man liep bij de aanrijding vermoedelijk een gebroken been op. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Uit verklaringen van de man en een getuige gaat het vermoedelijk om een witte VW bestelbus of donkere VW golf. Beide auto's waren terplaatse gezien. Twee mannen stapten nog wel uit de bestelbus, maar stapten al snel weer in en reden weg in de richting van het Bolwerk. De aanrijding gebeurde op een gedeelte waar de weg wegens werkzaamheden voor alle verkeer is afgesloten. De man stond daar te kijken en werd plotseling door een auto geraakt. De politie roept ook eventuele andere getuigen zich te melden via 0900-8844.

Haastrecht Meisje bij oversteken aangereden Een 14 jarig meisje uit Haastrecht is zaterdag 16 juni rond 15.40 uur op de Provincialeweg West aangereden door een auto die bestuurd werd door een 39 jarige vrouw uit Bergambacht. Het meisje liep daarbij kneuzingen op en werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Het ongeval gebeurde doordat het meisje zonder te kijken vanachter een lijnbus de weg overstak. Dankzij de geringe snelheid waarmee de automobiliste reed, bleef het letsel beperkt.

----------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --