Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 18-06-2007

Verkeerscontrole

VEENENDAAL Zondagmorgen 17 juni heeft de politie op verschillende locaties in Veenendaal het verkeer gecontroleerd. Van 07.15 tot 07.40 uur hielden agenten een alcoholcontrole op de Rondweg West. Twee automobilisten hadden hun rijbewijs niet bij zich en kregen daar een bekeuring voor. Een 21-jarige beginnende bestuurder uit Roosendaal had iets teveel gedronken en werd aangehouden. Hij blies 130 ug/l, terwijl 88 maximaal is toegestaan voor beginnende bestuurders.

Van 10.00 tot 14.15 uur hielden agenten een rijdende controle en kregen veertien automobilisten een bekeuring omdat ze geen autogordel droegen, twee omdat ze het rijbewijs niet bij zich hadden en één voor een vervallen APK.

Mes beangstigt omstanders

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op de Traaij heeft de politie een mes in beslag genomen dat een 17-jarige jongen uit Utrecht bij zich droeg. Omstreeks 13.30 uur werden surveillerende agenten aangesproken door omstanders. Die hadden een jongen met een mes in zijn hand gezien. De jongen liep te vloeken en maakte een bedreigende indruk. Agenten spraken de jongen aan. Hij werkte mee en legde uit waarom hij boos was. Hij had niets kwaads in de zin en zijn mes was niet van een verboden soort. Het is om veiligheidsredenen wel in beslag genomen, maar de jongen is niet aangehouden.