Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 18-06-2007

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder over het Vredenburg (gesloten verklaring) rijden. De 32-jarige bestuurder (woonplaats onbekend) kreeg een stopteken en werd aangesproken op zijn rijgedrag. De agenten roken bij de man een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Tevens had hij geen rijbewijs bij zich en reed hij in een auto met een Frans kenteken.

De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 545 ug/l uit. Omdat de man niet uit Nederland kwam moest hij direct de bekeuring van 500,= betalen. De 32-jarige man was alleen in het bezit van een Tunesisch paspoort. De Vreemdelingendienst zal een onderzoek instellen naar de identiteit van de man. Na het betalen van de boete mocht de man weer gaan.

Man aangehouden voor vechtpartij

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij verdacht werd van betrokkenheid bij een vechtpartij.

Omstreeks 21.55 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Oranjerivierdreef. Ter plaatse troffen agenten een grote groep mensen op straat aan. Diverse personen renden of reden weg. Door getuigen werd aangegeven dat de mogelijke verdachte van de vechtpartij weggereden was in de richting van de Hanoidreef. De man zou in bezit zijn van een mes. Op de Hanoidreef trof de politie een 32-jarige man uit Utrecht met ontbloot bovenlichaam aan.

De man was zichtbaar dronken en agressief. Hij werd aangehouden wen voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier werd een klein mes in zijn zak aangetroffen. De ademanalyse wees 420 ug/l uit. Het is de politie nog niet duidelijk waar de ruzie en uiteindelijk de vechtpartij om te doen was.

Fietsdief aangehouden

UTRECHT De politie heeft op de Elzas een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Een agent zag in zijn vrije tijd zondagavond een man met een nagenoeg nieuwe fiets over de Brennerbaan lopen. De man hield de fiets op zijn nek omdat de fiets nog op slot stond. De agent vertrouwde het niet en belde naar de meldkamer. Uiteindelijk werd de 25-jarige man uit Utrecht op de Elzas aangehouden en bleek dat hij de fiets gestolen had. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Dealer aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie op het Vredenburg een dealer aangehouden. De man verzette zich hevig tijdens de aanhouding.

De politie kreeg omstreeks 15.40 uur een melding dat gedeald zou worden ter hoogte van het Smakkelaarsveld. Ter plaatse zagen agenten dat een man duidelijk contact maakte met twee andere mannen en dat er een deal plaatsvond. De man die de deal sloot werd gevolgd en uiteindelijk op het Vredenburg gecontroleerd. De 21-jarige man uit Utrecht werd direct zeer agressief en begon de agenten uit te schelden. Ook probeerde hij de agenten te slaan en schoppen. Het lukte de agenten met gepast geweld de verdacht in de auto te krijgen. Op weg naar het bureau bleef de Utrechter zich verzetten. Hij werd voor verhoor ingesloten in het bureau.