Gemeente Zandvoort


Ontwerp Van Lennepweg

(18 juni 2007)

De Van Lennepweg gaat op de schop. De planning is om op 29 oktober, direct na de herfstvakantie, te starten met de werkzaamheden. De werkzaamheden zullen in ieder geval voor Pasen gereed zijn. Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd met een bewonersbrief.

Hieronder volgt de bewonersbrief.

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij willen wij u informeren over de herinrichting van een deel van de van Lennepweg die wij aan het voorbereiden zijn.

De aanleiding voor de herinrichting is het onderhoud dat nodig is aan de rijbaan en de behoefte om de wegen in Zandvoort veiliger in te richten, zoals aangegeven in het Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan. Het riool wordt volledig vervangen en het wegvak zal worden aangepast als een echte 50-km per uur weg.

De Van Lennepweg tussen de Vondellaan en de Rotonde zal worden heringericht conform de bijgevoegde tekening. Dit ontwerp is op basis van vrijliggende fietspaden en conform een duurzaam veilig ontwerp. Dit zal de veiligheid vergroten voor de fietsers en voetgangers.

De verkeerskundige wijzigingen bestaan uit:

· vrijliggende fietspaden;

· een oversteek met middeneiland bij de kruising van de Vondellaan met de Van Lennepweg;
· versmallen van de rijbaan naar 6 meter;

· een dubbele doorgetrokken streep tussen de rijbanen;
· versmallen van de ingang van Centerparcs;

· een inritconstructie bij deze ingang zonder het toepassen van een hoogteverschil.

De beoogde effecten van de aanpassingen zijn onder andere dus het veiliger maken voor de fietsers en voetgangers. Dit wordt bereikt door een beter scheiding met vrijliggende fietspaden en een voetgangers oversteekplaats vormgegeven door middel van een zebrapad.

Het andere bedoelde effect is het verlagen van de snelheid van de auto's door het versmallen van de rijbaan naar 6 meter en het maken van een 'Zandvoortse' drempel ter hoogte van de oversteekplaats. Het betreft een relatief lage drempel die wel enigszins snelheidsremmend werkt, maar geen onoverkomelijke vorm van discomfort veroorzaakt voor het verkeer en de omgeving

Verder wordt door de inritconstructie de voorrangssituatie verduidelijkt.

De overige wijzigingen:

· er zal één parkeerplaats vervallen aan de huizenzijde;
· aan de overkant van de straat zal deze parkeerplaats terugkomen;
· in het ontwerp zijn extra groenvakken gemaakt en worden enkele bomen verplaatst of vervangen.

Het ontwerp zal zes weken ter inzage liggen bij de balie van het gemeentehuis en is beschikbaar op internet www.zandvoort.nl. Ook zit een A4-tekening ingesloten bij de brief. Als er nog vragen over het ontwerp zijn kunt u deze vragen aan de heren Nico Molenaar of Erik van Noort op telefoonnummer 023 - 5740226.

De planning is om op 29 oktober, direct na de herfstvakantie, te starten met de werkzaamheden. De werkzaamheden zullen in ieder geval voor Pasen gereed zijn.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Zandvoort, 31 mei 2007

Burgemeester en Wethouders van Zandvoort.