Bob de Wit benoemt tot hoogleraar Strategic Leadership

18.06.2007 / 10:59 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Open universiteit nederland

Open universiteit nederland

http://www.ou.nl

De Open Universiteit Nederland heeft prof. dr. Bob de Wit met ingang van 1 juni 2007 benoemd tot hoogleraar Strategic Leadership bij de faculteit Managementwetenschappen. De Wit wordt gezien als een van de meest innovatieve en vrijzinnige denkers over strategie. Onder zijn leiding heeft de Open Universiteit samen met onderzoeks- en opleidingsinstituut Strategy Academy een nieuw programma ontwikkeld: International Strategic Leadership.

De Wit is 'leading thinker'
Prof. dr. Bob de Wit (Rotterdam, 1957) is directeur en oprichter van het internationaal opererende consultancybureau Strategy Works en van onderzoeks- en opleidingsinstituut Strategy Academy. Samen met Ron Meyer schreef hij het boek 'Strategy - Process, Content, Context: An International Perspective' (3e editie 2005) en 'Strategy Synthesis: Resolving Strategy Paradoxes to create Competitive Advantage' (2e editie 2006); beide gelden wereldwijd als standaardwerken.

De Wit behaalde zijn propedeuse Psychologie aan de Universiteit Utrecht en zijn doctoraaldiploma Bedrijfskunde aan de Interfaculteit Bedrijfskunde Delft. Hij promoveerde in 1994 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 1986 tot 1996 was hij verbonden aan de Rotterdam School of Management. In 1996 werd hij benoemd tot Professor of Strategic Management en Associate Dean for Research aan de Maastricht School of Management. Daarnaast is hij lid van de Academic Council van de Parijse Ecole Nationale de Pont et Chaussees en lid van de Review Board van Strategic Management Society. De Wit is (mede)auteur van negen boeken en meer dan dertig artikelen en hoofdstukken in verzamelwerken.

Post-doc International Strategic Leadership
Onder regie van De Wit is een nieuw programma International Strategic Leadership opgezet, dat door de Open Universiteit Nederland en Strategy Academy gezamenlijk wordt aangeboden. Het combineert de praktijkervaring van de Strategy Academy met het unieke didactische concept van de Open Universiteit. Inhoudelijk richt het programma zich op groei in persoonlijk leiderschap en op het vergroten van kennis en vaardigheden op het vlak van strategie.
Acht plenaire bijeenkomsten onder leiding van inhoudelijk deskundigen en twee individuele coachgesprekken maken deel uit van het intensieve professionaliseringstraject, naast zelfstudie, groepsopdrachten en het toepassen van opgedane kennis in de eigen organisatie. Samenwerking en contact tussen deelnemers wordt ondersteund door een elektronische leeromgeving. De doelgroep bestaat uit managers, ondernemers, projectleiders en bestuurders die meer grip willen krijgen op de strategische en internationale aspecten van leiderschap. Het programma wordt voor het eerst aangeboden vanaf oktober 2007 en kent een doorlooptijd van acht maanden.