Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

479 bekeuringen tijdens `Blind Date'-weekend

Publicatiedatum: 18-6-2007 11:36:12

ARNHEM (REGIO) - De politie heeft in samenwerking met het verkeershandhavingsteam (VHT) afgelopen weekend in totaal 479 bekeuringen uitgedeeld. De politie organiseerde voor de derde keer het zogenaamde "Blind Date" weekend, een verkeerscontrole waarbij agenten gebruik maakten van onopvallende auto's en motoren. De controles vonden vrijdag t/m zondag plaats in de gehele regio en hadden als doel het verbeteren van de verkeersveiligheid in de regio. In totaal werden acht rijbewijzen ingevorderd: zeven voor snelheidsovertredingen en één keer voor het kleven op de autosnelweg. De hoogst gemeten snelheid was 167 km/uur, waar een snelheid van 80 km/uur is toegestaan.
(07-095193)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Politie houdt verdachte vernieling aan

Publicatiedatum: 18-6-2007 11:35:48

EDE - Een veertigjarige man uit Ede is zondagmiddag omstreeks kwart voor één in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou een ruit van de woning van zijn 36-jarige ex-vrouw in Ede hebben ingeslagen. De reden hiervoor zou een conflict dat was ontstaan omdat de man zijn spullen op wilde halen. De vrouw zou haar ex-man niet binnen hebben willen laten, waarop de Edenaar de ruit zou door hebben geslagen. Hierna ging de man er vandoor. De Edese belde de politie. Agenten hebben de man even later aangehouden in zijn woning. Na verhoor op het politiebureau is hij weer vrijgelaten. Door de vrouw is aangifte gedaan. Justitie beslist wat er met de man gaat gebeuren.
(07-095143)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachte auto-inbraak aangehouden

Publicatiedatum: 18-6-2007 11:35:26

EDE - Een 32-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats is zondagavond door de Edese politie aangehouden op verdenking van auto-inbraak op de Stationsweg. Omstreeks kwart over negen kwam een melding binnen dat iemand zou proberen in te breken in een auto op de parkeerplaats aan de Stationsweg. Toen de politie daar aankwam, zag zij de 32-jarige in de auto zitten. De auto bleek opengebroken te zijn. Hierop is de man aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hij verklaarde de auto opengebroken te hebben om zichzelf een slaapplaats te verschaffen. De man zit nog vast voor nader onderzoek.
(07-095254)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Brand in woning vermoedelijk aangestoken

Publicatiedatum: 18-6-2007 11:35:06

VOORTHUIZEN - In een woning aan de Chopinlaan in Voorthuizen heeft in de nacht van zondag op maandag een brand gewoed. Niemand is bij de brand gewond geraakt. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.

Omstreeks half drie ontdekte de 38-jarige bewoner dat er op de benedenverdieping brand was. Toen het hem niet lukte de brand zelf te blussen waarschuwde hij de brandweer. Die slaagde erin het vuur te doven. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Omdat de oorzaak van de brand nog niet is kunnen worden vastgesteld sluit de politie brandstichting niet uit. Door de bewoner is aangifte gedaan. (07-095331)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Agente lichtgewond bij aanhouding verdachte inbreker
Publicatiedatum: 18-6-2007 11:34:39

BARNEVELD - Een agente van de Barneveldse politie is in de nacht van zondag op maandag lichtgewond geraakt bij een aanhouding van een verdachte van een inbraak. Ze liep daarbij een hoofdwond op. Omstreeks drie uur 's ochtends kwam een melding binnen van een getuige die had gezien dat er iemand een horecagelegenheid aan de Schoutenstraat binnen ging. Toen de politie daar aankwam, zagen zij dat de ruit van de deur was ingegooid. Een dertigjarige man uit Nijmegen werd binnen aangetroffen. Toen agenten de man wilden aangehouden, verzette deze zich hevig. De agente kreeg daarbij een duw waardoor ze viel en de verwonding opliep. De man kon uiteindelijk overmeesterd worden waarna hij werd meegenomen naar het politiebureau. Hij zit nog vast voor nader onderzoek. De politie zal proberen de verdachte aansprakelijk te stellen voor de geleden schade bij de agente.
(07-095323)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053