Politie Drenthe

Maandag

Assen, 18-06-2007

Politie roept getuigen op van aanrijding

MEPPEL De politie vraagt aandacht voor het volgende. Zondagavond is een 71-jarige automobilist uit Meppel in botsing gekomen met een 30-jarige automobilist uit Steenwijk op de kruising van de Hoogeveenseweg en de Brandemaat. Daarbij raakte niemand gewond en geringe plaatschade was het gevolg. De automobilist uit Meppel reed over de Hoogeveenseweg en reed naar eigen zeggen door het oranje verkeerslicht. Volgens de Steenwijker reed hij door groen licht vanaf de Brandemaat genoemde weg op. De automobilist uit Steenwijk werd vervolgens aan zijn linkerkant aangereden door de automobilist uit Meppel. De politie wil in contact komen met personen die iets gezien hebben van deze aanrijding. Telefoon 0900 88 44.

(07-150876)

Politie vordert rijbewijs in

EMMEN Zondagmiddag heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige automobilist uit Emmen. De man werd tijdens een snelheidscontrole aan de kant gezet. Hij reed met een snelheid van 140 over de rondweg van Emmen. Op deze weg is 70 toegestaan. (07-150846)

Man aangehouden wegens heling

GIETEN De politie heeft zondagmiddag een 58-jarige man uit Gieten aangehouden wegens heling. De man had een fiets van een onbekende handelaar gekocht en deze door verkocht. De fiets bleek gestolen te zijn. Tegen de Gietenaar is proces-verbaal opgemaakt. (07-148801)

Politie onderzoekt diefstal paarden

NIEUW DORDRECHT Zondagmiddag zijn twee rijpaarden uit een weiland gelegen aan de Vastenow gestolen. Aan de achterzijde van het weiland stond een toegangshek open en het slot was geforceerd. Het gaat om een zwarte en een bruine merrie. De waarde van de twee paarden bedraagt 3500 euro. De politie zou graag in contact willen komen met personen die zondagmiddag iemand of meerdere personen heeft zien lopen met genoemde paarden. Wellicht heeft iemand een paardentrailer in of bij het Oosterbos zien staan. Telefoon 0900 88 44 (07-150899)

Politie houdt man aan wegens huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft zondagavond een 43-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor huiselijk geweld. De 41-jarige echtgenote van de vrouw had aangifte gedaan bij de politie. De man is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. (07150701)

Politie Drenthe heeft een nieuwe persvoorlichter

Robert-Jan Valkema, persvoorlichter politie Drenthe ASSEN Het team van persvoorlichters van Politie Drenthe heeft versterking gekregen in de persoon van Robert-Jan Valkema. Robert-Jan is sinds juli 2006 werkzaam bij Politie Drenthe als communicatieadviseur voor de Noordelijke Recherche Eenheid (NRE) en de Unit Verkeer.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema tel. 0592 - 45 1280.