Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


SVGB lanceert de toekomstproef

Nieuwe kansen voor kleine opleidingen

SVGB kennis- en opleidingencentrum heeft een passie voor kleine opleidingen en beroepsgroepen. Ze staat voor het behoud en de ontwikkeling van kleine vitale beroepen in Nederland. Daarvoor zijn goede en levensvatbare opleidingen onontbeerlijk. De SVGB draagt bij aan de kwaliteit en toekomstbestendigheid van opleidingen, met name die voor relatief kleine aantallen specialistische vakmensen. En daarom lanceert zij nu de website www.toekomstproef.nl.

Voor alle bestaande kleine opleidingen en alle nieuwe te starten specialistische opleidingen is er nu de toekomstproef. Op www.toekomstproef.nl kunnen branches, rocs en andere opleiders en geïnteresseerden testen of hun opleiding wel toekomstproef is. Via de toekomstproef krijgt men ook advies over wat te doen als een opleiding te kampen heeft met financiële- instroom- of onderwijskundige problemen.
Bedrijven en organisaties die een nieuwe specialistische opleiding willen starten vinden in de SVGB een ervaren en deskundige sparringpartner. Bedrijven en organisaties die een opleiding hebben maar er minder tevreden over zijn, vinden in de SVGB een partner die meehelpt om de opleiding weer op de rails te zetten.

De SVGB: unieke branches, unieke vakmensen
De SVGB is het kennis- en opleidingencentrum voor uniek vakmanschap. Hoogwaardige techniek, ondernemerschap en maatwerk kenmerken de aangesloten branches. In het krachtenveld tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven bevordert de SVGB de kwaliteit van opleidingen en het vakmanschap en ondernemerschap in de branches. De SVGB informeert over het onderwijs en de arbeidsmarkt in de branches en creëert toekomst voor bestaande en nieuwe opleidingen in specialistisch vakmanschap.