Stadsdeel Amsterdam-Noord

Wijkaanpak Kansrijk Amsterdam-Noord naar minister Vogelaar

In Amsterdam-Noord is het prettig wonen. Maar er zijn ook een paar wijken die extra aandacht krijgen omdat er vervuiling is, veel mensen werkloos zijn, jongeren hun school niet afmaken enzovoorts.Het stadsdeel is al jaren bezig daar iets aan te doen met projecten als FF werken, de aanpak van overlast, de inzet van straatcoaches en de stadsmarinier die vooral in Nieuwendam-Noord actief is.

Extra geld van het Rijk

Zoals bekend wil de minister van Wonen, Wijken en Integratie mevrouw Vogelaar extra geld beschikbaar stellen voor 40 wijken in Nederland, waarvan enkele in Amsterdam. In ons stadsdeel gaat het om De Banne, Nieuwendam-Noord en Oud-noord ( Vogelbuurt, Van der Pekbuurt).

Op 13 juni heeft minister Vogelaar de wijkaanpak van Amsterdam-Noord ontvangen. De nota geeft de koers aan voor de aanpak in de drie wijken. Deze koers wordt de komende maanden concreet uitgewerkt in overleg met bewoners, bedrijven en organisaties in de buurten.

Uitgaan van de kracht van de bewoners

Uitgangspunt van de nota Kansrijk Amsterdam-Noord: de wijkaanpak is de kracht van de bewoners en de wijken te gebruiken om de buurten beter te maken. Het stadsdeel wil de voorwaarden hiervoor scheppen. Concrete projecten zijn: schoon heel veilig, het experiment Junior Ondernemersprijs, de buurtschool gebruiken als ontmoetingsplek, allochtone vrouwen trainen en coachen, en de veiligheid vergroten door de handhaving te richten op de grootste ergernissen van de bewoners.


* U kunt de nota Kansrijk Amsterdam-Noord: de wijkaanpak Om PDF-bestanden te kunnen openen heeft u Adobe Reader nodig downloaden

* Meer weten over de aanpak in heel Amsterdam: www.wonen.amsterdam.nl/stedelijke/dossier_wijkaanpak

Meer informatie:

Sonja van Galen
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: (020) 634 9455