Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 juni 2007

Jongens richten ravage aan

Hengelo

Drie Hengeloërs in de leeftijd van 21, 21 en 22 jaar zijn op zondag 17 juni aangehouden wegens het vernielen van twee tuinen aan de Schalkburgweg in Hengelo.

Omstreeks 05.30 uur kwam er een melding van buurtbewoners dat drie jongens twee voortuinen aan de Schalkburgweg hadden vernield.Ter plaatse troffen agenten een grote ravage aan. Een brievenbus en een struik waren vernield en overal lagen papiersnippers. Een 21- en 22-jarige konden kort daarna op de Reigerweg worden aangehouden. De derde, een 21-jarige, werd aangehouden op de Lijsterweg. Op het politiebureau is het drietal verhoord en proces-verbaal werd opgemaakt. (07-079290)

Rijbewijs ingevorderd van beginnend bestuurder

Enschede

De politie heeft op zondag 17 juni omstreeks 13.00 uur op de Deppenbroekstraat in Enschede het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Enschede ingenomen wegens het rijden onder invloed.

Agenten zagen de 21-jarige, zonder autogordel om, rijden op de Deppenbroekstraat in Enschede. Toen de agenten de automobilist stopten en aanspraken, roken zij bij de Enschedeër een alcohollucht. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een ademanalyse, die 1,36 promille uitwees. Van de 21-jarige, die beginnend bestuurder is, werd het rijbewijs ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-079350)

Aanhouding op heterdaad

Enschede

Op het H.J. van Heekplein in Enschede zijn op zondag 17 juni twee jongens van 17 en 18 jaar aangehouden nadat agenten ze in een steegje betrapten op het stelen van een fiets.

Agenten liepen omstreeks 19.00 uur op het H.J. van Heeckplein en zagen hoe een jongen in een steegje bezig was een fiets te stelen . De jongen, een 18-jarige Enschedeër, werd op heterdaad aangehouden. Een 17-jarige Hengeloer, die van een afstandje toekeek, begon zich ineens met de aanhouding te bemoeien. Omdat de twee elkaar kenden en de politie het vermoeden had dat de 17-jarige met de diefstal te maken had, werd ook hij aangehouden. Beiden werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De 17-jarige wordt doorverwezen naar Halt voor het ondergaan van een taakstraf. Hij is na het verhoor door zijn moeder opgehaald. De 18-jarige kon in de loop van de avond het bureau met een dagvaarding verlaten. De eigenaar van de fiets, een 22-jarige Enschedeër, meldde zich kort na de aanhouding. De politie is nog op zoek naar twee passerende burgers die de agenten met de aanhouding hielpen. Zij kunnen contact opnemen met de afdeling Enschede Binnenstad van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-079429)

Gewapende overval op tankstation

Enschede

Op maandag 18 juni vond er omstreeks 03.50 uur een gewapende overval plaats op een tankstation aan de Boulevard 1945 in Enschede.

Omstreeks 03.50 uur drongen twee gewapende mannen het tankstation aan de Boulevard 1945 binnen. Bij de kassaruimte bedreigden zij een 24-jarige medewerkster en dwongen haar geld en sigaretten af te geven. Na deze goederen te hebben gegeven, vertrokken de beide mannen weer en renden via de achterzijde van het tankstation de Heutinkstraat in. Daar ontbreekt ieder spoor van de daders. Signalement dader 1:
- Manspersoon met getint uiterlijk - Leeftijd tussen 20 en 35 jaar - Hij droeg een blauwe sweater met witte horizontale strepen en een capuchon, een zwarte trainingsbroek en zwarte sportschoenen met een wit logo. - Voor zijn gezicht had hij een witte sjaal.

Signalement dader 2:
- Manspersoon met licht / lichtgetint uiterlijk - Hij droeg een blauwe regenjas met op de rug een horizontale witte streep, een donkerblauwe broek en witte sportschoenen. Over zijn hoofd een zwarte bivakmuts.

De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben wat kan leiden tot de aanhouding van de daders. Zij kunnen contact opnemen met de Afdeling Enschede Oost van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 07-079522)

Politie treft drugs bij aanhouding aan

Enschede

Tijdens een controle op maandag 18 juni aan de Wethouder Gerbertstraat in Enschede is een 39-jarige vrouw uit Enschede aangehouden wegens het bezit van drugs.

Agenten zagen omstreeks 00.30 uur de 39-jarige aan de Wethouder Gerbertstraat en hadden vermoedens dat zij vanuit haar auto dealde. Toen zij werd gecontroleerd trof men bij haar een hoeveelheid wit poeder, vermoedelijk cocaïne, aan. De vrouw werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar trof men tijdens de fouillering ook nog een groot geldbedrag en een weegschaaltje aan. De politie heeft de drugs en de goederen in beslag genomen. De 39-jarige is voor verder onderzoek opgesloten en is in de loop van de maandag in verzekering gesteld. (07-079488)

Politie zoekt getuigen tasjesroof

Almelo

De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof die op zaterdagmiddag 16 juni plaatsvond op de Zweerstraat in Almelo.

Omstreeks 13.15 uur was een 74-jarige Almelose met haar scootmobiel onderweg van de Beethovenlaan naar de Zweerstraat. Aangekomen in de Zweerstraat fietste er ineens een man langs die in het voorbijgaan haar zwarte schoudertasje en een plastic tasje greep en er met de buit vandoor ging. De man moet het slachtoffer enige tijd zijn gevolgd omdat de vrouw hem eerder zag op de route via de Apollolaan, Cat. van Renneslaan, Sweelincklaan en Obrechtstraat.

Het signalement van de dader is; - Manspersoon met een donker getint uiterlijk - Leeftijd omstreeks 30 jaar - Normaal postuur
- Kort donkerkleurig steil haar - Droeg een spijkerjas

De dader fietste na de overval weg in de richting van de Valeriuslaan. In het zwarte tasje zat naast wat papieren het paspoort en portemonnee van het slachtoffer. In het plastic tasje zaten sigaretten en shag. Getuigen die informatie hebben over de identiteit van de dader kunnen contact opnemen met de Afdeling Almelo van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-078934)


---- --
Persbericht Politie Twente 18 juni 2007

Jan Camphuis: 053-4555588

Drie mannen bekennen gewapende overval

Goor

Drie aangehouden mannen hebben bekend dat zij op 17 februari jl. een gewapende overval hebben gepleegd op een slijterij in Goor.

Na de overval is door de politie een uitgebreid onderzoek gestart waarbij ook gebruik is gemaakt van het opsporingsprogramma "Onder de Loep" van RTV Oost. Jammergenoeg leverde dit niet direct het gewenste resultaat maar in de loop van het verdere onderzoek konden de drie worden aangehouden.

Op donderdag 31 mei werd een 21-jarige man uit Oldenzaal aangehouden, enkele dagen later op 4 juni een 20-jarige Lossenaar en zaterdag 16 juni jl. de derde, een 19-jarige Enschedeer. In een eerdere berichtgeving is verteld dat er sprake was van twee overvallers, later werd duidelijk dat er drie personen betrokken zijn geweest. De derde, de 19-jarige Enschedeer, heeft op de uitkijk gestaan en reed de vluchtauto.

Zoals gezegd is er een bekennende verklaring afgelegd en alledrie de verdachten zitten in afwachting van hun terechtzitting nog vast. Het buitgemaakte geld, nog geen 100 euro, is door hen opgemaakt.



Politie Twente