Politie Limburg-Zuid

Datum ( maandag 18 juni 2007

Kerkrade; op de vlucht voor ongeldig verklaard rijbewijs

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Dahliastraat in Brunssum een 40-jarige inwoner van Bocholtz aangehouden, omdat de man in een auto reed, terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd.

De Bocholtzenaar trok de aandacht van agenten, door de hoge snelheid waarmee hij reed. Nadat agenten de man door diverse straten hadden gevolgd, stopte hij op het Fresiaplein en vluchtte te voet richting naar de Dahliastraat. Daar wisten de agenten hem aan te houden. De man had teveel alcohol op. Hij blies 1,2 promille.

Bij controle bleek dat zijn rijbewijs volledig ongeldig was verklaard.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; gewond na mishandeling

In de nacht van zondag op maandag raakte een 19-jarige inwoner van Heerlen gewond, toen hij op de Rozestraat in die plaats door enkele onbekend gebleven personen werd mishandeld.

Het slachtoffer moest zich bij de Nightcare aan diverse verwondingen in zijn gezicht laten behandelen.

Volgens het slachtoffer liep hij omstreeks 01.00 uur op de Rozestraat, toen hem op zeker moment enkele mannen tegemoetkwamen. Deze grepen hem vast en begonnen op hem in te slaan. Daarbij zouden zij het slachtoffer ook hebben geschopt.

Volgens het slachtoffer was er voor de mishandeling geen enkele aanleiding. De politie stelt een onderzoek.

Heerlen; dronken automobilist

De politie heeft zondagavond op de Kampstraat in Heerlen een 29-jarige inwoner van Simpelveld aangehouden, omdat de man met teveel alcohol op achter het stuur van zijn auto werd aangetroffen.

Agenten zagen de man slingerend rijden, waarbij hij meerdere keren op de linker weghelft terechtkwam.

De blaastest lukte maar moeilijk. Pas bij de vijfde poging lukte het de bestuurder om een blaastest op de voorgeschreven wijze uit te voeren. Hij blies daarbij 2,7 promille.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Maastricht; aanrijding door alcoholgebruik

Zondagavond heeft de politie een 65-jarige inwoner van Eijsden aangehouden omdat hij verdacht wordt onder invloed van alcohol een aanrijding te hebben veroorzaakt.

De Eijsdenaar reed op Aan de Dom in Maastricht, met zijn auto tegen een geparkeerde auto. Deze werd door de kracht van de aanrijding vooruit geschoven en kwam tegen een andere auto tot stilstand.

Omdat de man uit medische overwegingen geen blaasproef kon doen, werd van hem een bloedmonster genomen.

Uit de uitslag van deze bloedproef zal blijken hoeveel promille alcohol de Eijsdenaar in zijn bloed had.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --