Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA wil permanent toezicht bij Magdalenaklooster

De PvdA-fractie in de Haarlemse gemeenteraad zal bij de behandeling van de Kadernota maandag 18 juni pleiten voor inzet van permanent toezicht bij de dagopvang in het Magdalenaklooster. Dit zou betaald moeten worden uit het extra geld voor veiligheid, dat gemeenten volgens het Beleidsprogramma van het kabinet zullen krijgen.

PvdA-fractievoorzitter Stan Kaatee: "De dagopvang in het Magdalenaklooster leidt nog altijd tot veel overlast voor omwonenden. Het gemeentebestuur heeft al jaren geleden de toezegging gedaan dat er permanent en professioneel toezicht zou komen bij de dagopvang, om zo de overlast voor de buurt te beperken. Dit toezicht is er echter nog altijd niet. De PvdA wil dat het gemeentebestuur nu eindelijk haar belofte waar maakt en het toezicht regelt".

Het toezicht zou moeten worden betaald uit het extra geld dat de gemeente naar verwachting komende jaren zal krijgen voor veiligheid. Kaatee: "Het kabinet trekt volgens het Beleidsprogramma 150 miljoen euro extra uit voor lokaal veiligheidsbeleid. Dat betekent dat er zo'n 1,5 miljoen euro voor dit doel naar Haarlem zal komen. Wij willen dat hieruit als eerste het instellen van permanent toezicht bij het Magdalenaklooster wordt betaald".

*** EINDE PERSBERICHT ***



Ingezonden persbericht