Politie Limburg-Zuid

Gewonden bij eenzijdig verkeersongeval

Klimmen, 18-06-2007 o In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 02:35 uur op de A79 ter hoogte Barrier een eenzijdig verkeersongeval plaats, waarbij drie inzittenden van de auto gewond raakten. De gewonden zijn een 45-jarige inwoner van Kerkrade, die achter het stuur zat, een 41-jarige inwoner van Wijnandsrade en een 22-jarige inwoner van Simpelveld.

De Simpelveldenaar werd met, naar het zich liet aanzien, ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Maastricht overgebracht. De andere twee gewonden werden naar het ziekenhuis in Heerlen vervoerd. De verwondingen van de drie inzittenden bleken later mee te vallen. De auto reed in de richting van Heerlen, schoof op zeker moment dwars over de weg, botste vervolgens tegen de vangrail en kwam op de linker rijstrook tot stilstand. De auto was total loss. Hoe de aanrijding is gebeurd, is nog onduidelijk. De bestuurder verklaarde tijdens een uitwijkmanoeuvre de macht over het stuur te hebben verloren.
In verband met het onderzoek van de dienst Verkeersongevallenanalyse en het opruimen van de ravage werd een deel de A79 vanuit Maastricht richting Heerlen enkele uren voor alle verkeer afgesloten. Nadat het deel van de autosnelweg bij de afrit Klimmen voor alle verkeer was afgesloten, reed een auto, bestuurd door een 21-jarige inwoner van Bunde gewoon voorbij de afzetting en passeerde ook een tweede politieauto met zwaailicht, die vlak bij het ongeval stilstond, om vervolgens een tiental meters vóór de ravage te stoppen. Deze bestuurder was een beginnende bestuurder, die teveel alcohol op had. Hij blies 0,9 promille en moest zijn rijbewijs inleveren.