Politie Limburg-Zuid

Vrouw op straat aangevallen

Brunssum, 18-06-2007 o Een 45-jarige inwoonster van Brunssum werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op het lindeplein in haar woonplaats door een tot nu toe onbekende persoon aangevallen en naar de grond gewerkt. Het slachtoffer bleef ongedeerd. Wel hield zij er een pijnlijke hals aan over.

De vrouw was omstreeks 02:30 uur, na een bezoek aan een horecagelegenheid aan het Lindeplein, op weg naar haar woning, toen zij plotseling een koord of een lint om haar nek voelde en naar de grond werd getrokken. Dat gebeurde door iemand die haar van achteren was genaderd. Hierna vluchtte de dader. Even later schoten twee getuigen de vrouw te hulp. Zij gaf daarbij aan dat zij haar weg naar huis zou willen vervolgen.
Omdat deze getuigen de situatie als ernstig inschatten, waarschuwden zij de politie. Deze spoorde het slachtoffer op, waarna zij haar verhaal deed en aangifte deed. De politie neemt de zaak hoog op en gaat uit van een poging tot aanranding, verkrachting of beroving. Zij houdt ook rekening met de mogelijkheid dat er twee daders zijn geweest.
De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden (0900 8844).