Gemeente Harlingen

Steeds meer mensen ontdekken het Toeristsich Informatie Punt 18-6-2007
Per 2 april heeft Harlingen gelukkig weer een Toeristisch Informatie Punt (TIP). Gelukkig, omdat Harlingen zijn gasten op een goede manier dient te ontvangen.

Sinds 1 november vorig jaar was het VVV kantoor aan de Noorderhaven gesloten. Ofschoon het VVV kantoor in Harlingen goed draaide en kostendekkend was, werd het, ondanks de bijdrage en samenwerking van en met het bedrijfsleven in Harlingen, meegesleept in het faillissement van de Regio VVV 'Friese Kust'.

Daar de stad Harlingen toch een zelfstandig informatiepunt voor toeristen wil, heeft de gemeente Harlingen het initiatief genomen een nieuwe start te maken. Op dit moment heet het informatiepunt geen VVV, simpelweg omdat het op dit moment niet kan en wil voldoen aan de landelijke eisen die de VVV aan het voeren van haar naam en logo stelt. Het TIP heeft zich dus losgemaakt van het VVV. Vandaar dat het logo van de VVV niet meer wordt gebruikt, maar het internationaal bekende 'i' symbool, het symbool voor 'tourist info'.

Het nieuwe onderkomen is gevonden aan de St. Odolphisteeg 10. De drie medewerksters, die voorheen het VVV-kantoor hebben bemenst zijn bereid gevonden om de gasten weer te voorzien van alle informatie over uitjes, restaurants en verblijfsaccommodaties in Harlingen en omgeving.
Er zijn nieuwe richtlijnen opgesteld voor het bemiddelen en boeken van accommodaties, zodat bedrijven sneller hun geld krijgen en geen extra administratieve rompslomp hebben.
Het kantoor en de exploitatie van het TIP is ondergebracht in een Stichting waarin vertegenwoordigers van verschillende toeristische sectoren van het Harlinger bedrijfsleven, en het HOV zitting hebben.

Ondanks het roerige en niet al te gelukkige recente verleden menen de gemeente en het nieuwe bestuur dat het goed is dat er weer een informatiepunt voor toeristen is. Het Toeristisch Informatie Punt Harlingen zet verschillende diensten voort, zoals het samenstellen van een promotiegids, bemiddeling voor accommodaties en het wegwijs maken van toeristen. Belangrijk is dat het TIP het gastheerschap van Harlingen uitdraagt en bezoekers van onze stad welkom heet!

Uiteraard kan een informatievoorziening voor gasten van Harlingen niet plaatsvinden zonder medewerking van het plaatselijke bedrijfsleven. Daarom vraagt het TIP bedrijven in Harlingen om ook voor dit jaar weer donateur te worden. Er is vooralsnog voor gekozen hetzelfde contributiesysteem als voorheen te handhaven.