Gemeente Langedijk


18 juni 2007

Partiële streekplanherziening Broekhorn ligt ter inzage

Het vastgestelde ontwerp van de partiële streekplanherziening Broekhorn ligt ter visie. De provincie werkt samen met Bouwfonds en de gemeente Heerhugowaard aan de Gebiedsontwikkeling Broekhorn, die de reconstructie van de N242 (tweede fase) mogelijk moet maken. Het plan behelst een nieuwe woonwijk van tussen de 500 en 600 gebouwde woningen, een provinciale ecologische verbindingszone en de reconstructie van de N242. De opbrengsten van de woningbouw komen onder meer ten goede aan de reconstructie van de N242, het versterken van de ecologische verbindingszone langs het kanaal Omval-Kolhorn met nieuwe natuur, het versterken van de Groene en Blauwe Lopers door realisering van een groene verbindingszone en de aanleg van een jachthaven voor bewoners en passanten.

U kunt de partiële streekplanherziening Broekhorn vanaf 18 juni 2007 gedurende acht weken tot 13 augustus 2007 inzien tijdens kantooruren op onderstaande locaties:

- Op het gemeentehuis van de gemeente Heerhugowaard;
- Op het gemeentehuis van de gemeente Langedijk;
- Op het kantoor van de provincie Noord-Holland, Houtplein 33 te Haarlem, kamer 2118-a;

- Via de site www.noord-holland.nl.
Zienswijzen kunnen worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, ter attentie van dhr. C.F. Cornet, Postbus 3007, 2001 DA HAARLEM.