Ingezonden persbericht


EA MAAKT VAN VOETBALSTER RONALDINHO EEN PERSONAGE VOOR FIFA 08 VOOR DE Wii

Passen, schieten en tricks uitvoeren met eenvoudige polsbewegingen

Schiphol-Rijk - 18 juni 2007 - Ronaldinho, één van de beste en bekendste voetballers ter wereld, is al prominent aanwezig op de verpakkingen van FIFA 08, maar wordt nu ook de eerste professionele voetballer die als speelbaar personage verschijnt in FIFA 08 voor de Wii(TM). Dit maakte Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) vandaag bekend.

EA heeft een uniek speelbaar personage gemaakt, exclusief voor FIFA 08 op de Wii, dat volledig is gebaseerd op de beroemde Braziliaanse voetbalster Ronaldinho. Ronaldinho is de gastheer van het speltype Footii Party, dat speciaal is ontworpen voor de Wii. In dit speltype introduceert EA unieke partygames, zoals tafelvoetbal. Je kunt hier met het Mii(TM)-personage dat je zelf hebt gemaakt Ronaldinho vrij laten spelen om het tegen de kampioen op te nemen. Alle spellen in Footii Party zijn speciaal ontworpen als gezelligheidsspellen voor meerdere spelers en bedoeld voor fans van alle leeftijden.

"Mijn personage laat duidelijk zien dat hij geniet van het voetballen en mijn passie deelt voor de sport," zegt Ronaldinho. "Dat was voor mij erg belangrijk. Genieten van het spel is waar het écht om gaat, of je nu voetbalt op het veld of in de partygames van FIFA 08 op de Wii."

"Ronaldinho speelt altijd met passie en energie. Die essentie hebben we overgenomen in FIFA 08 op de Wii. Het is leuk, spannend vermaak voor de hele familie", aldus senior producent Tim Tschirner.

Door de revolutionaire FreeMotion(TM)-besturing is het spel toegankelijk voor alle spelers. FIFA 08 op de Wii is meer dan een spel, het is een sociale bezigheid waarbij je ook nog eens flink in beweging bent. Spelers kunnen genieten van een bijzonder realistische voetbalervaring, waarbij ze meer controle hebben dan ooit tevoren. Dankzij de voetbalopleiding in het spel met meer dan 30 interactieve lessen heb je snel de basisbesturing en geavanceerde vaardigheden onder de knie. In de lessen leer je de FreeMotion-besturing gebruiken en leer je ook hoe je alle bewegingen moet maken die je nodig hebt om op het veld de winst binnen te halen.

Speel FIFA 08 en leid jouw favoriete team en favoriete spelers naar de top. Laat verdedigers verbaasd achter je met authentieke individuele vaardigheden en speel als een echte voetballer. Je kunt nu passen, schieten en tricks uitvoeren met eenvoudige polsbewegingen. Bepaal het spelverloop met de nieuwe besturing voor steekpassen en voorzetten of bestuur je keeper in een spannende confrontatie met een spits die een schot waagt.

FIFA 08 is pure authenticiteit. Het spel bevat licenties voor alle topcompetities van de wereld, zoals de MLS en de Mexicaanse 1ste Divisie in Noord-Amerika en nog 28 andere competities uit de hele wereld. Dit jaar kun je kiezen uit meer dan 570 officiële teams en meer dan 14.000 spelers om de top te bereiken, mèt of tégen drie van je vrienden.

FIFA 08 wordt ontwikkeld door EA Canada in Vancouver, Canada. De game wordt komende herfst wereldwijd uitgebracht voor het Xbox 360(TM) videogame en entertainment systeem van Microsoft, het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem, het PlayStation®2 computer entertainment systeem, de Wii(TM), de Nintendo DS(TM), de PSP® (PlayStation®Portable), PC en mobiel. Er zijn nog geen ESRB- en PEGI-classificaties beschikbaar voor FIFA 08.

Screenshots van FIFA 08 en het speciale Ronaldinho-personage voor de Wii kunnen worden gedownload van http://info.ea.com.

###

Info over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. Ga voor meer informatie over de producten van EA naar www.electronicarts.nl.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO en FreeMotion zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Officieel door de FIFA in licentie gegeven product. "© Het FIFA Brand OLP-logo valt onder het auteursrecht en is een handelsmerk van FIFA. Alle rechten voorbehouden." Onder licentie vervaardigd door Electronic Arts Inc. De namen en gelijkenissen van de spelers zijn gebruikt met licentie van The International Federation of Professional Footballers "(FIFPro)", nationale teams, clubs en/of competities. Gemaakt in Canada. Alle gesponsorde producten, bedrijfsnamen, merknamen, handelsmerken en logo's zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren. Microsoft, Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken van de Microsoft-bedrijvengroep. "PlayStation", "PLAYSTATION", en PSP zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc.. Nintendo DS, Wii en Mii zijn handelsmerken van Nintendo. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.

Perscontact:

Robbert Minderhoud & Eline Bol
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
robbert@pridepr.nl / eline@pridepr.nl

Voor beeldmateriaal: www.pridepr.nl