Fortis Bank

Fortis en het Chinese Sinosure tekenen samenwerkingsovereenkomst

Fortis Global Export & Project Finance (GEPF) maakt vandaag bekend dat het een uitgebreid samenwerkingsverband is aangegaan met Sinosure. Door de ondertekening van een overeenkomst bevestigen beide partijen hun voornemen om de bestaande samenwerking te intensiveren. Fortis en Sinosure gaan gezamenlijk producten ontwikkelen, marktinformatie uitwisselen en elkaars activiteiten actief promoten.

De export uit China is de laatste jaren enorm gegroeid, maar het percentage transacties dat door Sinosure wordt gedekt is nog laag. Men verwacht de komende jaren een forse stijging van dit percentage. Fortis is dankzij de nauwe samenwerking met Sinosure in staat om aantrekkelijke financieringsoplossingen te bieden aan internationale en Chinese ondernemingen die vanuit China exporteren en aan Chinese bedrijven die buiten China investeren.

Luc Henrard, CEO van Fortis Asia, verklaarde: "Dit is een mijlpaal in de ontwikkeling van onze bedrijfsactiviteiten in China en wij zijn zeer verheugd dat wij onze banden met deze belangrijke Chinese verzekeraar verder kunnen aanhalen."

Liang Zhidong, Executive Vice President van Sinosure: "Onze samenwerking met Fortis is voor beide partijen voordelig geweest en wij zijn bijzonder verheugd deze verder te kunnen intensiveren."

De overeenkomst werd in Beijing ondertekend. De plechtigheid wordt bijgewoond door Prins Filip van België, die samen met een delegatie van 300 zakenmensen uit België de Volksrepubliek China bezoekt.

Over SINOSURE
SINOSURE, de China Export & Credit Insurance Corporation, is in december 2001 opgericht door de Staatsraad en is ontstaan uit de fusie tussen de exportkredietverzekeringsafdelingen van de People's Insurance Corporation of China (PICC) en China Export & Import Bank. SINOSURE is het enige Chinese verzekeringsbedrijf dat zich in exportkredietverzekeringen specialiseert. Het maatschappelijk kapitaal van SINOSURE was afkomstig uit het Export Credit Insurance Risk Fund van het Chinese Ministerie van Financiën. Vanuit het hoofdkantoor in Beijing, waar 19 commerciële afdelingen en één stafafdeling zijn gevestigd, heeft SINOSURE een netwerk opgebouwd van twaalf regionale kantoren en zeven vertegenwoordigingskantoren in China en één vertegenwoordigingskantoor in Londen.

SINOSURE richt zich op het bevorderen van de Chinese export en buitenlandse investeringen, in het bijzonder de export van high-tech producten en kapitaalgoederen met een hoge toegevoegde waarde, door middel van exportkredietverzekeringen, ondersteuning bij exportfinanciering en debiteurenbeheer. De onderneming handelt daarbij overeenkomstig het diplomatieke, fiscale, financiële en buitenlandse handelsbeleid van China.

SINOSURE verzekert alle ondernemingen en financiële instellingen in China tegen politieke en commerciële risico's, ongeacht de eigendomsvorm, mits zij in China zijn geregistreerd, Chinezen in dienst hebben en lokaal belasting betalen. Onder politieke risico's vallen zaken als beperkingen met betrekking tot overboekingen in vreemde valuta, onteigening, nationalisatie en oorlog. Commerciële risico's zijn, onder andere, kredietrisico's die door kopers worden gelopen (verzuim, faillissement en weigeren van goederen) en kredietrisico's die door de banken van kopers worden gelopen (zoals de uitgevende bank of de adviserende bank in het geval van kredietbrieven).

Meer informatie over SINOSURE vindt u op www.sinosure.com.cn.

Over Fortis
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 40,6 miljard (31/05/2007), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Fortis is al meer dan 105 jaar actief in Azië en past haar expertise op het gebied van bankieren en verzekeren op de belangrijkste markten in deze regio met succes toe. Het Aziatische hoofdkantoor is in Hongkong gevestigd. Verder zijn er kantoren in Sydney, Bangkok, Beijing, Guangzhou, Hanoi, Ho Chi Minh City, Jakarta, Kuala Lumpur, Manila, Mumbai, Seoul, Shanghai, Singapore, Taipei en Tokio, worden er vestigingen geopend in Australië en in Japan, en overweegt Fortis om in landen als India verder uit te breiden. Daarnaast is Fortis in de bankverzekeringssector succesvolle joint ventures aangegaan met toonaangevende financiële instellingen in landen als Maleisië, China, Thailand, en recentelijk in India. Kortgeleden heeft Fortis een meerderheidsbelang in het verzekeringsbedrijf PCI in Hongkong genomen en een bod gedaan op de resterende aandelen van PCI. Voor meer informatie kunt u terecht op www.fortis.com.

Fortis Perscontacten:

Hongkong: Julie Wong

+852 2823 0816

Julie.wong@hk.fortis.com

China: Kim Vermeir


+86 21 5049 8833 tst 153

kim.vermeir@cn.fortis.com

België:


+32 2 565 35 84
Nederland:

+31 30 226 32 19
Sinosure Perscontacten:

Sinosure: Ren Ge


+86 10 6658 2292
reng@sinosure.com.cn

Fortis Investor Relations:

België:


+32 2 565 53 78
Nederland:

+31 30 226 32 20