Politie Limburg-Zuid

Datum maandag 18 juni 2007

Sittard; valse aangifte voor tatoeage

Om onder de kosten van een bij hem gezette tatoeage uit te komen deed een 28-jarige inwoner van Mechelen in maart bij de politie in Sittard aangifte van verlies van zijn identiteitskaart. Een vreemd verhaal waarbij het doen van de aangifte voor de man dé oplossing leek te zijn. De aangifte bleek echter een valse te zijn.

De Mechelaar had, toen de tatoeage bij een tatoeëerder in Heerlen liet zetten geen geld bij zich, en liet toen als pand zij identiteitskaart achter. Later zou hij deze dan ophalen en alsnog betalen. In plaats van dit laatste te doen, deed hij aangifte van verlies van zijn persoonsbewijs bij de politie.

Vervolgens, vroeg de man in zijn woongemeente, Gulpen/Wittem een nieuwe ID-kaart aan. Hij wist echter niet dat men bij de gemeente een telefoontje van de tatoeëerder had gekregen met de boodschap dat deze een ID-kaart had, die door de betreffende man uit Mechelen als pand was achter gelaten.

Afgelopen week meldde de man zich aan het politiebureau in Sittard. Hij werd aangehouden en legde een bekentenis af en zei de tatoeage alsnog te willen betalen.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --