Postbank

Lancering nieuwe hypotheek en HPK-keuring op Postbank.nl Postbank introduceert `HPK' voor hypothekenonderhoud 19 juni 2007
Amsterdam, 19 juni 2007. De Postbank breidt vandaag het hypothekenassortiment uit met de Fondsenmix Hypotheek. Ook wordt de HPK gelanceerd, de gratis Hypotheken Periodieke Keuring waarmee iedereen kan checken of de eigen hypotheek toe is aan een onderhoudsbeurt. Met de introductie van de Fondsenmix Hypotheek en de HPK versterkt de Postbank haar dienstverlening op het gebied van hypotheken.
Vincent van den Boogert, Directeur Postbank Marketing: "Na de succesvolle introducties het afgelopen jaar van onder andere de Voordeelhypotheek en de StartersScan, breiden we met de introductie van de Fondsenmix Hypotheek en de HPK onze dienstverlening verder uit. Klanten konden bij de Postbank al eenvoudig en tegen gunstige tarieven al hun zaken regelen rondom de aankoop van een woning, van het zoeken en kopen van de woning tot het regelen van de financiering en de notaris. Nu trekken we die lijn verder door naar het onderhouden van de hypotheek."
HPK
Hoewel meestal veel aandacht wordt besteed aan de aanschaf van een huis en hypotheek, kan de situatie van een klant na enkele jaren dusdanig veranderd zijn dat aanpassing van de hypotheek voordelig kan zijn. Onderhoud kan bijvoorbeeld uitkomst bieden bij gezinsuitbreiding of verbouwingsplannen. Vanaf vandaag kan iedereen op Postbank.nl terecht voor de HPK, een keuringsdienst voor hypotheken. Deze test geeft een beeld of een hypotheek toe is aan onderhoud en of de hypotheek in het voordeel van de gebruiker gewijzigd kan worden. Een gratis onderhoudsbeurt kan telefonisch of bij de aanvrager thuis worden uitgevoerd door een Postbankadviseur of een tussenpersoon. De HPK is beschikbaar voor iedere hypotheekbezitter, ongeacht of de hypotheek bij de Postbank is afgesloten.
Fondsenmix Hypotheek
De nieuwe Fondsenmix Hypotheek bestaat uit een aflossingsvrije lening, gekoppeld aan een beleggingsdeel waarmee de klant kapitaal opbouwt. De Postbank belegt volgens het beleggingsprofiel dat de klant zelf opstelt. Voor elk beleggingsprofiel heeft de Postbank een bijpassende mix van beleggingsfondsen. Twee keer per jaar krijgt de klant advies over de verdeling tussen aandelen, obligaties en vastgoed binnen de door de klant gekozen mix. Als de klant dit advies volgt zorgt de Postbank ervoor dat de beleggingsfondsenmix in de pas blijft lopen met de verdeling die past bij het beleggingsprofiel dat de klant heeft gekozen. Het advies van de Postbank over de samenstelling van de mix is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Postbank N.V., Afdeling Public Relations, Cindy Penders Telefoon: (020) 584 6441. Email: cindy.penders@postbankmail.nl Over Postbank
De Postbank is met 7,5 miljoen rekeninghouders een van de grootste financiële dienstverleners van Nederland. Klanten kunnen bij de Postbank terecht voor alle financiële producten: betalen, sparen, lenen, hypotheken, verzekeren, beleggen en pensioenen. De Postbank stelt ze in staat om zelf financiële keuzes te maken en doelen te realiseren met betrouwbare producten die tegen een scherpe prijs worden aangeboden. De Postbank is onderdeel van ING Groep.