Gemeente Hardenberg

Werkzaamheden Kloosterdijk in Sibculo

Maandag 18 juni 2007

Deze week start de herinrichting van de Kloosterdijk in Sibculo. Het grootste deel van de werkzaamheden kan worden uitgevoerd zonder de weg daarvoor af te sluiten. Voor de asfalteringswerkzaamheden en werkzaamheden aan de waterleiding is het wel noodzakelijk delen van de Kloosterdijk enkele dagen af te sluiten voor het verkeer.

Op de Kloosterdijk in Sibculo wordt in de periode van 18 juni tot 28 september aan de weg gewerkt. De rijbaan wordt opnieuw ingericht. Zo worden er parkeerstroken, trottoirs en groen aangelegd. Tegelijkertijd vinden werkzaamheden aan de riolering plaats. Het regenwater wordt afgekoppeld door de aanleg van een infiltratievoorziening. Voor het grootste deel van de werkzaamheden is het niet nodig de weg af te sluiten voor het verkeer. Wel kan er enige hinder voor het verkeer zijn.

Om de asfalteringswerkzaamheden en de werkzaamheden aan de waterleiding uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk de Kloosterdijk plaatselijk af te sluiten voor het verkeer. Het gedeelte van de Kloosterdijk tussen de Sibculoseweg en de Schoolstraat is daarom op 19 juni, één dag in week 27 (exacte datum nog niet bekend) en op 16 en 17 augustus afgesloten voor het verkeer. Het gedeelte van de Kloosterdijk tussen de Kerkstraat en de Schoolstraat is van 25 tot en met 29 juni afgesloten voor het verkeer. De afsluiting en omleiding worden met borden aangegeven. Plaatselijk verkeer blijft, voor zover de werkzaamheden dat toelaten, mogelijk.