Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

18/6/2007 - Handbalkanjers Voerendaal opnieuw Nederlands Kampioen.

Na het behalen van het NKS-kampioenschap in Tilburg afgelopen zondag(10 juni), zijn de handbalkanjers van Voerendaal (Gemini) er ook in geslaagd om Nederlands kampioen te worden van het scholenkampioenschap in Emmen.

Om 4.00 uur zaterdagochtend (16 juni) werden zij gewekt door de wekker en om 5.00 uur vertrokken ze met de bus naar Emmen, waar ze om 9.00 uur aankwamen.

Ze zaten in de poule met Drenthe, Gelderland, Oost-Brabant, Utrecht en Noord-Holland. Alle poule wedstrijden werden overtuigend gewonnen.

Onze jongens veroverden de harten van de toeschouwers door hun enorme vechtlust en goede samenspel.

Er waren een aantal supporters meegegaan, die hun team geweldig hebben aangemoedigd. De supporters hebben ook terecht de eerste prijs gewonnen voor het mooiste spandoek.

Na 3 uur wachten kon de finale eindelijk beginnen. De tegenstander had ook alle poule wedstrijden gewonnen. Dammerich schrok van de enorme lichaamslengte van het team uit Alphen aan de Rijn. Met knikkende knieën begonnen ze aan de wedstrijd. Na een paar minuten spelen gingen alle remmen bij Dammerich los en werd de wedstrijd vrij gemakkelijk met 15-7 gewonnen.

Alle toeschouwers gaven het compliment dat zon kleine jongens, zon grootse prestatie konden neerzetten.
Bij aankomst in Voerendaal werden zij door de meesters en juffen van basisschool Dammerich feestelijk ontvangen.