Ingezonden persbericht


Jones Lang LaSalle creëert grootste vastgoedbedrijf in India door fusie

Jones Lang LaSalle en Trammel CrowMeghraj bundelen krachten

Amsterdam, 18 juni 2007 - Jones Lang LaSalle (NYSE: JLL) en een van de grootste particuliere vastgoedbedrijven in India, bekend onder de naam Trammell Crow Meghraj (TCM), hebben aangekondigd dat zij een overeenkomst hebben gesloten voor de bundeling van hun activiteiten. De fusie stelt Jones Lang LaSalle in staat om meteen op grote schaal te opereren in India, een van de snelst groeiende economieën ter wereld, en om haar resources op de lokale markt te versterken. TCM zal dankzij de wereldwijde resources van Jones Lang LaSalle beter in staat zijn in te spelen op de internationale behoeften van haar klanten. Jones Lang LaSalle Meghraj zal hiermee uitgroeien tot het grootste vastgoedbedrijf in India, met zo'n 2.800 medewerkers in India en kantoren in tien steden. Het gecombineerde bedrijf, dat in heel India 44 miljoen m2 in beheer zal hebben, krijgt zijn hoofdkantoor in New Delhi.

Alastair Hughes, CEO van Jones Lang LaSalle EMEA: "Met deze overname wordt de omvang van ons bedrijf in India meer dan verdubbeld en verwerven we een dominante positie in een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Dit is een belangrijke nieuwe stap in de ontwikkeling van onze diensten aan klanten, met een zorgvuldige combinatie van organische groei en tactische fusies en overnames."

Zowel Jones Lang LaSalle als de directie van TCM zullen leidinggevende posities binnen Jones Lang LaSalle Meghraj innemen. Alle medewerkers zullen in het gecombineerde bedrijf worden geïntegreerd in vergelijkbare posities en functies. Anuj Puri behoudt het overzicht als voorzitter en nationaal directeur, naast Vincent Lottefier, eerder nationaal directeur van Jones Lang LaSalle India en nu benoemd tot CEO India. Twee andere belangrijke directieleden in het nieuwe bedrijf zijn Santhosh Kumar (TCM) en Gagan Singh (Jones Lang LaSalle), die beide de functie van plaatsvervangend CEO zullen vervullen.


- einde bericht -


- 2 -