Amersfoort: 18 juni 2007

Nederlandse Rolstoeltennissters Winnen World Team Cup

Nederlandse dames pakken opnieuw winst

Tweede plaats voor heren, quads en junioren

De Nederlandse rolstoeltennissters waren tijdens de Invacare World Team Cup (WTC), gehouden van maandag 11 tot en met zondag 17 juni, opnieuw oppermachtig. De Nederlandse dames schreven de World Team Cup in Stockholm (Zweden) op hun naam en prolongeerden hiermee hun titel van 2006. De heren, quads en de junioren behaalden de tweede plaats.

Net als in 2006 gingen Jiske Griffioen, Korie Homan en Esther Vergeer met de gouden medaille naar huis. In de finale won het damesteam met 2-0 van Frankrijk. Het herenteam bestaande uit Robin Ammerlaan, Maikel Scheffers en Ronald Vink kwam in de finale uit tegen het als eerst geplaatste Japanse team. De Nederlandse heren waren in 2006 nog winnaar van de cup. Nu verloren ze de finale met 2-0 en eindigden op de tweede plaats. Ook de quads en de junioren namen de zilveren medaille mee naar huis. De quads (Monique de Beer, Bas van Erp en Dorrie Timmermans) verloren de finale met 2-1 van het Amerikaanse team. Tom Egberink, Sven Jonker en Aniek van Koot verloren de juniorenfinale met 2-0 van het Britse team.

Aan de Invacare World Team Cup deden 64 teams uit 34 verschillende landen mee. De volledige uitslagen staan op knltb.nl/nationaal (rolstoeltennis/algemeen). Hier is tevens een uitgebreid dagboek te vinden dat teammanager Ton Rietveld heeft bijgehouden.