Ingezonden persbericht


Persbericht

Volendam, 18 juni 2007

Onderwerp: Nieuwe single

Tribute to the Cats Band brengt eerste single uit

Eigen nummer met Cats-invloeden landelijk verkrijgbaar

De nieuwe single 'Walking in the rain' van de Tribute to the Cats Band is vanaf 2 juli landelijk verkrijgbaar bij diverse entertainmentwinkels en platenspeciaalzaken. De single kan ook worden besteld via www.tributetothecatsband.nl.

Ode aan the Cats

In 2002 brachten 8 ervaren Volendammer muzikanten een ode aan de legendarische band The Cats. Het enthousiasme van het publiek was zo groot, dat zij besloten samen verder te gaan als de Tribute to the Cats Band.

Volle zalen

Het enthousiasme van het Volendammer publiek sloeg al snel over naar de regio en momenteel speelt de band wekelijks in grote zalen voor gemiddeld 2500 mensen. Hiertoe beschikt de band over een eigen tourbus en vrachtwagen voor het decor, het geluid en de belichting.

Gezamenlijke passie

De band bestaat uit 8 muzikanten die in tal van bekende Volendammer bands hebben gespeeld. Zanger Piet Schilder scoorde met zijn band 'Next One' zelfs een landelijke Top 10-notering. Wat zij allen gemeen hebben is hun affectie met de tijdloze muziek van The Cats.

De single

De muziek en de teksten van de eerste single van de band zijn van de hand van Kees Plat. Het muziekstuk is opgenomen in de studio van voormalig Cats-lid Arnold Mühren. Op de zogenaamde 'B-kant' van de CD-single staat het nummer 'I walk through the field' van The Cats, opnieuw live opgenomen door de Tribute to the Catsband.

DVD/CD Box

In navolging op de single zal op 17 augustus een DVD/CD-box uitkomen van de Tribute to the Cats Band. Op de DVD kan de kijker genieten van een live opname van een optreden van de band in een concertzaal te Volendam. Hierbij worden zowel Cats-nummers als eigen nummers ten gehore gebracht. De twee cd's bevatten een live opname van 10 door de Tribute to the Cats Band gespeelde Cats-nummers en 16 eigen nummers van de Tribute to the Cats Band. Twee nummers hiervan zijn van de hand van ex-Catslid Jaap Schilder (muziek) en Jip Goldstein . Een ander nummer is geschreven door ex-Catslid Arnold Mühren. Hans Hollestelle heeft de arrangementen van alle nieuwe nummers voor zijn rekening genomen.

Dinsdag 19 juni '07 is de Tribute to the Catsband om 15.30 uur te zien bij de Tros op Ned.2 met een compilatie van hun nieuwe dvd, die 17 Augustus in de winkels en via internet verkrijgbaar is.