Ingezonden persbericht


NEC Philips demonstreert Microsoft RoundTable: hét videoconferencing alternatief voor kostbare business trips en telefoongesprekken

Hilversum, 18 juni 2007 - Als Microsoft Gold Partner demonstreert NEC Philips Unified Solutions vandaag en morgen tijdens TechNet Live in de Amsterdam RAI (18 en 19 juni) in een live-omgeving de Microsoft RoundTable. Dit systeem combineert de eigenschappen van een speakerphone en een videoconferencing systeem en maakt het mogelijk om audio/videoconferences te voeren die geheel zijn gebaseerd op Microsoft componenten en geïntegreerd zijn met NEC Philips' oplossingen. Microsoft RoundTable werkt in combinatie met Office Communications Server 2007 software en de 2007 editie van de Office LiveMeeting dienst.

De Microsoft RoundTable maakt face-to-face contact tussen medewerkers mogelijk, zonder de hoge kosten voor vliegtickets en hotelovernachtingen en met de toegevoegde waarde van non-verbale communicatie. Deelnemers kunnen virtuele presentaties geven en direct bestanden uitwisselen. Daarnaast kunnen alle sessies opgenomen en later opnieuw bekeken en beluisterd worden.

De Microsoft RoundTable is gemakkelijk aan te sluiten op de pc. Het apparaat staat op tafel en maakt een 360° opname van iedereen die deelneemt aan de meeting. Zes microfoontjes verwijderen achtergrondgeluiden en kunnen daardoor exact volgen wie er aan het woord is. Beeld en geluid worden gekoppeld zodat de persoon die spreekt ook in beeld is. Als iemand een document met de groep wil delen, verschijnt dat naast het beeld van de deelnemers aan de meeting. Op deze manier kunnen mensen op verschillende locaties met elkaar vergaderen alsof ze samen in één ruimte zitten.

"Voor internationale organisaties kan non-verbale communicatie een enorme bijdrage leveren aan het coördineren van de informatiestromen tussen diverse kantoren. Door de combinatie van beeld en geluid, worden culturele verschillen beter begrepen en de informatie beter overgebracht. Dit zorgt ervoor dat de kans op miscommunicatie wordt geminimaliseerd. Bovendien bespaart deze oplossing zowel reiskosten alsook veel reistijd," aldus Wim Boom, Senior Business Consultant bij NEC Philips Unified Solutions.

NEC Philips is een Microsoft Gold Partner, en specialiseert zich in real-time communications en collaboration oplossingen. De samenwerking stelt NEC Philips in staat om in een hoog tempo uitgebreide en praktische oplossingen te bieden voor alle typen bedrijven waardoor zij kunnen inspelen op actuele en toekomstige commerciële en economische ontwikkelingen. NEC Philips neemt als internationale gebruikersorganisatie deel aan het Office Communications Server Technology Adoption Program en beschikt vanuit dit programma over de Microsoft RoundTable.

Over NEC Philips Unified Solutions
NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) is een toonaangevende leverancier van bedrijfscommunicatieoplossingen voor alle types en omvang van bedrijven. Opgericht in 2006 als resultaat van een Joint Venture van NEC Corporation en Royal Philips Electronics, heeft het bedrijf meer dan 50 jaar ervaring in het leveren van bedrijfscommunicatiesystemen, applicaties, netwerken en diensten aan klanten over de hele wereld. Via een wereldwijd netwerk van verkooporganisaties, distributeurs en VARs verleent NEC Philips diensten aan haar klanten. NEC Philips koestert een bedrijfscultuur waarbij toewijding aan klanten, flexibiliteit en deskundigheid centraal staan. Voor meer informatie www.nec-philips.com.

Over Microsoft
Founded in 1975, Microsoft (Nasdaq "MSFT") is the worldwide leader in software, services and solutions that help people and businesses realize their full potential.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marlous Westra
Text 100 Public Relations
Tel. +31 (0)20 530 43 43
E-mail: marlous.westra@text100.nl