Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 18 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 18-06-2007

Koperdieven

Purmerend, maandag 18 juni 2007, 00:06 uur

De politie heeft 5 jongemannen in de leeftijd van 17 tot en met 21 jaar aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Een getuige maakte melding bij de politie dat een aantal jongens kabaal maakte bij de Meteorenflat. Een persoon zou langs een balkon en via een regenpijp naar beneden zijn gekomen. Vervolgens zag de getuige twee auto's wegrijden. De politie keek uit naar de beschreven auto's. Op de Gorslaan kreeg een auto het stopteken. De bestuurder van de tweede auto sloeg af in de richting van de Linnaeuslaan. Ook dit voertuig werd aan de kant gezet. In een van de auto's werden meerdere rollen koper, breekijzers, handschoenen en een zaagmachine gevonden. In de andere auto werden twee betonscharen aangetroffen. De verdachten, allemaal uit Amsterdam, zijn in verzekering gesteld. De politie doet nader onderzoek.

Vechtpartij in het water

Westknollendam, 17 juni 2007, 17:23 uur

De politie heeft een 34-jarige man uit IJmuiden aangehouden wegens betrokkenheid bij een vechtpartij in de Zaan, waarbij een 64-jarige plaatsgenoot ernstig gewond is geraakt. De verdachte voer langs het terras van een horecagelegenheid toen twee kinderen vanaf de kant waterballonnen in de boot en tegen zijn kind aan zouden hebben gegooid. De man werd kwaad, sprong uit de boot en zwom naar de kant. Een van de kinderen, ongeveer 12 jaar, duwde hij in het water. Het kind bleef ongedeerd. Een 37-jarige man sprak de verdachte aan op zijn gedrag, waarop ook hij in het water werd geduwd. Zijn 64-jarige vader werd ook niet ontzien. Deze kwam echter ongelukkig ten val; voordat hij in het water viel kwam hij op een stoel terecht. Uiteindelijk belandden de drie volwassen mannen in de Zaan, waar over en weer werd geduwd en getrokken. De verdachte ging met een nat pak huiswaarts. De politie werd gebeld. De 64-jarige man vertelde de politie dat hij een schaafwond had en moeilijk kon ademhalen. De politie heeft vervolgens een ambulance laten komen. De man is afgelopen nacht geopereerd wegens interne bloedingen. Ook heeft hij een gebroken rib opgelopen. De 34-jarige man werd gesommeerd zich op het politiebureau te melden. Hij is verhoord en in een cel opgesloten.

Jongeman mishandeld; getuigen gezocht

Zaandam, 17 juni 2007, 15.00 uur

Een 21-jarige man uit Koog aan de Zaan heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Hij fietste zondag rond 03.15 uur over de Westzijde met een 20-jarige plaatsgenoot. Ze speelden muziek af op hun mobiel. Twee mannen die hen inhaalden maakten opmerkingen over de muzieksoort. Er werden over en weer opmerkingen gemaakt en ze kwamen allemaal tot stilstand vlakbij de kruising met de Vincent van Goghweg. Vervolgens kreeg de 21-jarige jongen een kleine 10 vuistslagen van beide belagers. De daders gingen ervandoor en het slachtoffer is langs de huisartsenpost gegaan. Hij heeft gezichtletsel en diverse builen op zijn hoofd.

Signalement daders:

-Blanke mannen, tussen de 20 en 25 jaar

-180-190 cm lang

- Blond, bijna kaalgeschoren

De recherche verzoekt getuigen, of mensen die meer over deze zaak kunnen vertellen, zich te melden bij het Combiteam Zaanstreek-Zuid via 0900-8844. Of anoniem, via 0800-7000.

Medicijnendief gepakt

Zaandam, 18 juni 2007, 02:31 uur

De politie heeft een 36-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van het stelen van vaten met medicatie vanuit een farmaceutisch bedrijf aan de Ronde Tocht. Bij de politie kwam een inbraakalarm binnen vanaf het bedrijventerrein. Agenten zagen in eerste instantie niets verdachts, totdat ze twee mannen met een vat zagen sjouwen aan de achterkant van het gebouw. Toen de dieven de politie in het vizier kregen lieten ze abrupt het vat vallen, zetten het op een rennen en vluchtten via een sloot

en een hek richting de spoortunnel. De agenten zetten de achtervolging in en wisten een van de mannen te pakken op een terrein van een tuincentrum aan de Kleine Tocht. Hij is verhoord en wordt in verzekering gesteld. De mannen bleken al een kleine tien vaten te hebben versleept vanuit een opslagruimte. Alle vaten zijn inbeslaggenomen.

Teveel gedronken

Purmerend, 17 juni, 19:00-21:15 uur

Tijdens een alcoholcontrole op de Hoornselaan hebben agenten zondagavond een 43-jarige motorrijder uit Spierdijk aangehouden. De man had bijna twee keer zoveel drank op als toegestaan (een alcoholgehalte van 0,97) en kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. Een beginnende bestuurder had de voor hem geldende alcohollimiet van 0,2 overschreden en kreeg ook een proces-verbaal. Verder werden nog twee motorrijders bekeurd wegens het rijden met een kentekenplaat die niet aan gestelde eisen voldeed en het dragen van een niet goedgekeurde helm. Ten slotte kregen een automobilist en een bromfietser nog een boete voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs en het niet hebben van een rijbewijs.

Tijdens de controle werden in totaal 186 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest.

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Purmerend, 17 juni, 22:43 uur

Agenten hebben zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige automobilist uit Purmerend omdat hij met 105 km per uur over de Waterlandlaan reed. Een blaastest wees uit dat de bestuurder bovendien met een slok op achter het stuur zat. Tegen de man is twee keer proces-verbaal opgemaakt.

Hardrijders

Oostzaan, 16 juni, 18:35-20:38 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Kerkstraat werden zaterdagavond 81 voertuigen op de foto gezet. Van vierhonderd voertuigen, uit beide richtingen, werd de snelheid gemeten.

36 km per uur te snel

Zaandam, 17 juni, 14:30-17:30 uur

Op de Dr H G Scholtenstraat en de Kepplerstraat werd zondagmiddag op snelheid gecontroleerd. Er werden hoogste snelheden gemeten van respectievelijk 86 en 91 km per uur. Op de laatstgenoemde weg waren de minste hardrijders te vinden. Hier reden 142 bestuurders te snel terwijl op de Dr H G Scholtenstraat zo'n tweehonderd overtreders werden geflitst. Op beide wegen werd van bijna 1500 voertuigen de snelheid gemeten. Op de Dr H G Scholtenstraat werden verder nog twee bestuurders bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en het inhalen over de doorgetrokken streep.

Beveiligingsbeambte geeft rijles

Zaandam, 18 juni, 14:05 uur

Op de Prins Bernhardweg in Zaandam werd zondagmiddag een 19-jarige Zaandamse bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Een agent zag een auto van een particulier beveiligingsbedrijf met zeer lage snelheid uitvoegen op de A8 en even later met net zo weinig vaart weer invoegen op de Bernhardweg. Toen hij de auto naderde, was hij zeer verbaasd over de zeer vreemde wijze van rijden van het duo dat in de auto zat. Hoewel de vrouw achter het stuur zat, had niet zij, maar haar passagier het stuur in handen. De man verklaarde de vrouw rijles te geven.

Laatst gewijzigd 18-06-2007 15:19 | © Politie Zaanstreek-Waterland |