P E R S B E R I C H T

NETGEAR Storage Central Turbo: virtueel netwerkopslag

Met het hele gezin multimediabestanden delen vanaf één veilige, centrale plek

Rotterdam, 18 juni 2007 - NETGEAR, leverancier van geavanceerde netwerkoplossingen, komt tegemoet aan de groeiende opslagbehoeften van de consument met de Storage Central Turbo, een razendsnel netwerkapparaat met gigabit ethernet dat plaats biedt aan twee SATA-schijven naar keuze.

De NETGEAR Storage Central Turbo is een uiterst flexibel apparaat dat, aangesloten op de breedbandrouter, toegankelijk is voor alle Windows-pc's, mediacenters en laptops die op het thuisnetwerk zijn aangesloten. Met het groeiende aantal computers per huishouden is dit de ideale manier om multimedia- en andere bestanden centraal op te slaan, voor iedereen bereikbaar, of om back-ups van al die computers te verzorgen.

De Storage Central Turbo beschikt over een Gigabit Ethernetverbinding, tot voor kort voorbehouden aan dure professionele servers, die razendsnelle bestandsoverdracht mogelijk maakt, indien ook gebruik wordt gemaakt van Gigabit Ethernetadapters in de pc's. Er passen twee 3,5" SATA-schijven in, die apart moeten worden aangeschaft, dus de gebruiker kan zelf bepalen hoe groot de opslagcapaciteit is.

Eenvoud en zekerheid
De gebruiker hoeft maar één ding zelf te doen, en dat is de netwerkkabel van de Storage Central Turbo in de router stoppen. De smart wizard doet de rest, waarna het 'deze computer'-venster twee nieuwe schijven toont. Ogenschijnlijk zijn dat lokale schijven, maar iedere pc op het netwerk heeft toegang, bekabeld én draadloos. Er is dus géén dedicated pc nodig alleen voor de opslag.

De geavanceerde SmartSync Pro back-up- en synchronisatiesoftware neemt u vervolgens de belangrijke maar vaak omslachtige back-upperikelen uit handen. De mirroringfunctionaliteit maakt volledig automatisch een exacte kopie van alle computers in het netwerk. Zo zijn kostbare data beschermd tegen calamiteiten.

Uitbreiden
Wanneer het einde van de beschikbare schijfruimte in zicht is kunnen de SATA-schijven probleemloos en snel worden vervangen door exemplaren met meer capaciteit. Maar het is ook mogelijk om nóg een Storage Central Turbo aan de router te koppelen.

Verder kunnen de schijfvolumes worden afgeschermd met een wachtwoord. Ook is het mogelijk om de schijven helemáál onzichtbaar te maken voor onbevoegden.

De stijlvolle, vloeiend gelijnde Storage Central Turbo is een compact wit kastje van 17,5 centimeter diep, 15 breed en 14,6 hoog. Pc's die toegang willen moeten minimaal zijn voorzien van Windows 2000 met service pack 4.



Ingezonden persbericht