FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: wereldwijde flyeractie voor schoonmaak- en beveiligingspersoneel luchthavens

Vandaag, op de Internationale dag van de Rechtvaardigheid, bundelen schoonmakers en beveiligingsbeambten van luchthavens wereldwijd hun krachten voor betere arbeidsvoorwaarden. Door het uitdelen van flyers aan reizigers vragen zij aandacht voor de problemen op hun werkplek. Ook schoonmakers en beveiligingsbeambten op Schiphol doen om 12.30 uur mee aan deze actie.

Mari Martens, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het is tijd dat werkgevers zich realiseren dat de wereld schoon en veilig is mede dankzij deze werknemers." Schoonmaak- en beveiligingspersoneel op luchthavens hebben te maken met lage lonen, problemen rondom gezondheid en veiligheid en worden belemmerd in hun vakbondsrechten.

Martens: " De flyeractie is echt een internationale actie. We hopen dat passagiers zowel bij het instappen als bij het uitstappen een flyer ontvangen. Op die manier laten we zien dat dit echt een internationaal probleem is en dat schoonmakers en beveiligingsbeambten recht hebben op erkenning en betere werkomstandigheden."
---