FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten ongerust over uitkomst onderzoek toekomst Martinair

FNV Bondgenoten is niet gerust op de uitkomsten van het onderzoek naar de toekomst van Martinair. De aandeelhouders van Martinair ( 50 procent KLM en 50 procent Maersk) zullen naar verwachting dit weekeinde de uitkomsten vernemen.

Geruchten en uitgelekte berichten in de media zorgen voor grote onzekerheid onder de werknemers. Marjolein Dubbelaar, bestuurder bij FNV Bondgenoten: "Ik hoor verhalen over het opknippen en splitsen van Martinair. Wij zullen er alles aan doen om de belangen van de werknemers van Martinair de eerste prioriteit te laten zijn als het gaat om het bepalen van de toekomst van Martinair."

Marjolein Dubbelaar : "Het zijn de aandeelhouders, die veroorzaken dat de continuïteit en werkgelegenheid van deze onderneming ter discussie staan". Voor FNV Bondgenoten is het onacceptabel dat de belangen van werknemers ondergeschikt raken aan de belangen van aandeelhouders. FNV Bondgenoten zal de uitkomsten van het onderzoek van de aandeelhouders dan ook zeer kritisch bestuderen en zal zich niet op voorhand neerleggen bij scenario's die door de aandeelhouders worden gepresenteerd.

---