Tweede Kamer der Staten Generaal

TWEEDE KAMER GAAT DE REGIO IN

De vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de vaste commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer hebben besloten tot het houden van een debat in de regio over reconstructie zandgebieden.

Het is de tweede keer dat de Tweede Kamer een debat in de regio met het kabinet houdt. Op deze manier wil de Tweede Kamer de burger en de regio meer betrekken bij de politiek.

Dit debat in de regio heeft plaats in de maand juni en betreft onder meer een werkbezoek (maandag 18 juni) aan de provincie Overijssel. Vervolgens voeren de beide commissies op maandag 25 juni een rondetafelgesprek met lokale bestuurders, organisaties en bedrijven. Aansluitend heeft een algemeen overleg met minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en minister Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer plaats in het Provinciehuis te Arnhem.

De Kamer organiseert het debat in samenwerking met de provincies Gelderland en Overijssel, namens de vijf reconstructieprovincies (Gelderland, Overijssel, Utrecht, Drenthe, Noord-Brabant), en LTO Nederland.



Tweede Kamer der Staten Generaal