Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Nationale Kindermiddag voor Weeskinderen

World Initiative for Orphans (WIO) organiseert op maandag 18 juni een Kindermiddag in het Beatrix Theater voor de groepen 6,7 en 8 van de Nederlandse basisscholen. Deze middag is onderdeel van de Nationale scholencampagne. Op deze middag wordt aandacht gevraagd voor de 150 miljoen weeskinderen wereldwijd. Deze kinderen zonder ouders missen de belangrijke bescherming van een ouderlijk huis, waardoor zij dagelijks gevaar lopen ernstig verwaarloosd, mishandeld of geëxploiteerd te worden. Een kind zonder ouders heeft weinig structuur, gaat vaak niet naar school en heeft nauwelijks toegang tot liefde, medische zorg en voeding. Het aantal bijzonder kwetsbare kinderen groeit tot 250 miljoen in de komende 5 jaar. Het doel van deze dag is om aandacht te vragen voor deze extra kwetsbare groep kinderen en jonge mensen.

De Kindermiddag zal in het teken staan van Weeskinderen en de Millenniumdoelen, dit zal op een informatieve maar ook op een onderhoudende manier worden ingevuld. Zo is er een spetterend optreden van de meidengroep " KUS" , diverse filmpjes en een verrassende presentatrice. Ook is er een prijsuitreiking n.a.v. de wedstrijd welke school het mooiste " kunstwerk" gemaakt heeft. De winnende school mag 2 leerlingen uit groep 7 kiezen, die mee mogen op 1 van de projectreizen van WIO in Afrika! Maar liefst 20 scholen uit heel Nederland komen naar Utrecht.

World Initiative for Orphans is een nieuwe Kinderrechtenorganisatie, die opkomt voor weeskinderen. Haar missie is het aantal kinderen zonder ouders terug te dringen door de invoering van snelle, adequate en praktische oplossingen binnen de uitgangspunten van het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Stichting WIO verbindt regeringen, talloze hulpverleners en de academische wereld in een nieuw pragmatisch netwerk van stakeholders die een verschil kunnen maken. De Verenigde Naties heeft Stichting WIO op 27 februari 2007 erkend als een van de belangrijkste nieuwe initiatieven voor weeskinderen. In een bijeenkomst in het Vredespaleis te Den Haag op maandag 21 mei j.l. heeft de voorzitter van het Kinderrechtencomité deze belangrijke ondersteuning nogmaals uitgesproken/toegezegd.

De media wordt uitgenodigd om deze middag bij te wonen en vast te leggen.

Van 15.30 tot 16.00 is er een persconferentie.

Reserveringen via E mail info@wiorphans.org of telefoon 070 345 9202.

Stichting World Initiative for Orphans
www.wiorphans.org