Gemeente Rotterdam

Nr. 25
15 juni 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 18 t/m 24 juni 2007

Wethouder Kriens ondertekent intentieverklaring 1e lijnszorg deelgemeente Feijenoord Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) ondertekent namens de gemeente op dinsdag 19 juni om 16.15 uur de intentieverklaring 'Samenwerken, Samenleven en Samenzorgen in Feijenoord' in marktrestaurant 't Gemaal aan de Pretorialaan 141. Onder de ondertekenaars bevinden zich ook Melanie Schultz van Haegen, directeur zorginkoop bij Achmea Zorg, Dagmar Oudshoorn, voorzitter van de deelgemeente Feijenoord en bestuurders van zorgorganisaties, onderwijsinstellingen, welzijnsorganisaties, woningcorporaties en ondersteuners uit de 1e lijn. Deze partijen gaan zich sterk maken voor een multidisciplinair en geïntegreerd aanbod van diensten in de deelgemeente Feijenoord. (Voor meer informatie: Zorgimpuls, Aniek Dane, tel. 010 - 241 0222 of Mieke Reynen, voorzitter werkgroep 1e lijn, tel. 010 - 219 66 31)

Wethouder Kriens spreekt op bijeenkomst 'Aan de slag met de Wmo in Charlois' Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) spreekt op woensdag 20 juni om 19.30 uur over de ambities van de gemeente met de Wmo in wijkgebouw De Middelburgt aan Plein 1953. Vervolgens vinden er rondetafelgesprekken plaats over telkens één van de vier prestatievelden waarvoor de deelgemeente verantwoordelijk is: het bevorderen van de sociale samenhang en leefbaarheid, op preventie gerichte ondersteuning van kinderen en ouders, het geven van informatie, advies en cliëntenondersteuning en de ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers. (Voor meer informatie: Deelgemeente Charlois, Martha Louis, tel. 010 - 410 74 45)

Wethouder Kaya neemt kunstwerk van deelnemers Cross Over in ontvangst Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) neemt op donderdag 21 juni om 11.15 uur in Dona Daria aan de Gerard Scholtenstraat 129 een kunstwerk in ontvangst dat is gemaakt door (allochtone) vrouwen / moeders uit achterstandswijken. Zij doen mee met het project Cross Over, een samenwerkingsverband tussen Dona Daria, stichting Het Jonge Noorden en ROC Zadkine om vrouwen / moeders uit achterstandswijken uit hun isolement te halen. Cross Over heeft 8 maart jl. de Suze Groenewegprijs van de gemeente Rotterdam ontvangen. (Voor meer informatie: Dona Daria, Gerda Nijssen, tel. 010 - 465 92 96)

Wethouder Harbers aanwezig bij Synergie
Wethouder Mark Harbers (economie, haven, en milieu) is op donderdag 21 juni om 14.00 uur aanwezig bij "Synergie - Een symposium over energie, milieu en samenwerken". De bijeenkomst vindt plaats in de Schiecentrale aan de Lloydstraat 5 in Rotterdam. De wethouder gaat aan de hand van het themarapport 'Energie' dat tijdens het symposium wordt uitgereikt, in discussie met Ir. J.F.M. van Dijk (directeur E.ON Benelux) en Ir. P.T. Alderliesten (unit-manager ECN). De centrale vraag is hoe je synergie bereikt tussen duurzame en krachtige economische ontwikkeling en de zorg voor milieukwaliteit. (Voor meer informatie: Communicatie DCMR, Cecilia den Otter, tel. 06 - 5384 39 41)

Wethouder Karakus ontsteekt vreugdevuur ter gelegenheid van start bouw 'Coolveste' Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) ontsteekt donderdag 21 juni om 18.00 uur een vreugdevuur ter gelegenheid van de start van de bouw van het wooncomplex 'Coolveste'. Het feest vindt plaats op de bouwlocatie aan de Eendrachtsstraat. Met 19 appartementen en maisonnettes biedt dit nieuwste centrumproject van het Woningbedrijf Rotterdam (WBR) nieuwe woonkansen. Het ontsteken van het vreugdevuur symboliseert de versmelting van het nieuwe met het oude. De nieuwbouw wordt zo vormgegeven, dat het een passende aanvulling vormt in de karakteristieke omgeving waar zowel de oorspronkelijke Rotterdamse bouw, wederopbouwarchitectuur en nieuwbouw naast elkaar bestaan. Het wooncomplex is "Coolveste" genoemd omdat het vrijwel op dezelfde plek staat waar vroeger de Coolvest (een singel) was gesitueerd. (Voor meer informatie: Woningbedrijf Rotterdam, Johanneke van der Veer, tel. 010 - 440 88 64)

Wethouder Geluk in debat met wethouder Asscher
Jeugdwethouder Leonard Geluk gaat op donderdag 21 juni in debat met de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher. Thema van het debat is: "Opvoedplicht voor ouders?". Leonard Geluk zet tijdens deze avond de Rotterdamse visie op opvoedingsondersteuning uiteen. Het debat start om 20.00 uur en wordt gehouden in Café de Plantage, Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam. (Voor meer informatie: PvdA Amsterdam, Carol van Vulpen- Rock, tel. 020-552 34 77)

Wethouder Kaya stelt officiële website COC in gebruik Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) neemt op donderdag 21 juni om 20.00 uur de officiële website van het COC in gebruik aan de Schiedamse Singel 175. Met de lancering van de website opent het 60-jarig COC het jubileumjaar. (Voor meer informatie: COC, Tineke Teunen, tel. 06 - 2428 00 92

Wethouder Kaya aanwezig bij debat met Tariq Ramadan Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) neemt op donderdag 21 juni om 20.10 uur deel aan een debat over 'Identiteit en Burgerschap in Rotterdam; scenario's voor de toekomst.' in Arminius, Museumpark 3. Sprekers zijn prof. Tariq Ramadan, Nehid Selim (schrijfster) en Ilja Leonard Pfeiffer (schrijver, dichter, criticus). Tariq Ramadan heeft van maart t/m juni twintig Rotterdammers gesproken over stadsburgerschap en hoe mensen daar een bijdrage aan kunnen leveren. Gespreksleider is Nathalie van den Berg, Rachida Azough verzorgt een column. (Voor meer informatie: Lubbe Vieger, Alia Azzouzi, tel. 010 - 476 17 93)

Wethouder Karakus slaat eerste paal project Newport Nesselande Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) slaat donderdag 21 juni om 20.30 uur de eerste paal voor het project 'Newport Nesselande' in de strandtent aan de Zevenhuizerplas. Newport Nesselande wordt Nederlands eerste badplaats aan een plas. Naast 464 woningen worden er een boulevard, een winkelcentrum, een breed zandstrand en recreatiemogelijkheden gerealiseerd. In het najaar van 2009 wordt het winkelcentrum geopend. (Voor meer informatie: Multi Vastgoed, Ellen van der Feltz, tel. 0182 - 690 655)

Wethouder Baljeu bij ontbijtsessie van de RET
Wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) is vrijdag 22 juni van 8.00 tot 9.00 uur aanwezig op een ontbijtsessie van de RET in het WTC op het Beursplein 37. Deze ontbijtsessie dient om een aantal belangrijke RET-spelers en de pers op een informele manier kennis te laten maken met het nieuwe uniform dat elke RET-er vanaf 25 juni 2007 gaat dragen. (Voor meer informatie: Bureau Communicatie RET, Anita Pak, tel. 010 - 447 66 78)

Wethouder Kaya neemt advies 'Allochtone vrouwen doen mee' in ontvangst Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) neemt op vrijdag 22 juni om 13.30 uur de resultaten van het onderzoek 'Allochtone vrouwen doen mee' van het Verwey Jonker Instituut in ontvangst in wijktheater Pendrecht, Plein 1953 nr. 189. Het onderzoek is onder vijfhonderd allochtone vrouwen van de 1e generatie in de vier SPR-wijken (Sociaal Platform Rotterdam) gehouden.
(Voor meer informatie: Sociaal Platform Rotterdam, Maria Lunardo, tel. 010 - 891 44 17)

Wethouders Karakus en Schrijer houden toespraak tijdens Woningmarkt in Rotterdam De Wethouders Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) en Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) houden vrijdag 22 juni respectievelijk om 14.00 en 17.00 uur een toespraak op de Woningmarkt in Rotterdam. Wethouder Karakus spreekt onder meer over de overheidsvisie op de Rotterdamse woningmarkt, appartementen en grondgebonden woningen, achterstandswijken en starters. Wethouder Schrijer gaat praten over het Pact op Zuid, dat een investeringsprogramma is tot 2015, opgesteld door de woningcorporaties, de gemeente en de deelgemeenten op Zuid. De woningmarkt vindt plaats in het WTC aan het Beursplein 37. (Voor meer informatie: het Nederlands Vastgoed Instituut, conference manager, Maartje van Bavel, tel. 040 - 297 48 38)

Wethouder Harbers brengt bezoek aan de China
Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) brengt van 23 tot 30 juni een bezoek aan de Chinese steden Shanghai, Hangzhou en Wenzhou. De reis is een 'roadshow' langs verschillende gebieden in het midden van China die zijn aangewezen om zich verder te ontwikkelen tot belangrijke economische zones op het gebied van industriële en havengerelateerde activiteiten. Belangrijk doel van het bezoek is het onder de aandacht brengen van de Rotterdamse haven bij Chinese bedrijven die exporteren naar Europa. Het bezoek richt zich op de voor Rotterdam belangrijkste verladers, expediteurs en reders. De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van het Havenbedrijf Rotterdam en een aantal belangrijke vertegenwoordigers binnen de logistieke keten van het Rotterdamse bedrijfsleven. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Odie van Eupen, tel. 010 - 417 38 35 of 06 - 510 747 86)

Wethouder Kaya opent City Colour Art Festival
Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) opent op zaterdag 23 juni om 13.00 uur het City Colour Art Festival op het Kruisplein. Het kunstevenement is georganiseerd door de winkeliers van de West Kruiskade, de 1e Middellandstraat, en het Tiendplein. Zij willen met dit evenement het andere Rotterdam van de West Kruiskade laten zien en horen. Kunstenaars uit verschillende disciplines en culturen maken hun opwachting. (Voor meer informatie: Winkeliersvereniging Cityboulevard Rotterdam, Annelies Lesquillier, tel. 010 - 249 7222 of 06 - 54 66 50 85)

Wethouder Karakus onthult foto bij de Dag van de Architectuur Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) onthult zaterdag 23 juni om 14.30 uur een foto in het appartementencomplex "De Hofdame" aan het Laurenskwartier. Het gaat om een foto van de resten van de 10e eeuwse boerderij, die bij het maken van de bouwput is opgegraven. De onthulling vindt plaats in het kader van de 'Dag van de Architectuur' en is onderdeel van de officiële handeling van de oplevering van het project "De Hofdame". Dit appartementencomplex telt in totaal 231 appartementen. (Voor meer informatie: ERA Bouw BV, Marina van der Vorm, tel. 079 - 317 01 18)

Wethouder Geluk eregast bij Ouderinitiatief De Provenier Op zaterdag 23 juni van 16.00 tot 18.00 uur is wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) te gast bij de viering van het tweejarig bestaan van Ouderinitiatief De Provenier. De viering is op het Plein Basisschool De Provenier, zijde Klein Coolstraat. Twee jaar geleden hebben deze ouders hun kinderen gezamenlijk aangemeld op basisschool De Provenier met als doel om van hun 'zwarte' buurtschool een gemengde school te maken. Gesteund door de gemeente Rotterdam (o.a. financiering interne naschoolse opvang) en de schooldirectie heeft de school inmiddels een gemengde onderbouw. De leerlingen van De Provenier zijn bezig met het voorbereiden van een verrassing voor de wethouder. (Voor meer informatie: Ouderinitiatief De Provenier, Barbara Schreuders, Machteld Wijnands en Hester Scheurwater, tel. 06 - 4149 3639 of ouderinitiatief@gmail.com)

Wethouder Karakus onthult naamsbord Deliplein
Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) onthult zaterdag 23 juni om 16.00 uur samen met portefeuillehouder Yesildal en directielid van dNU het naamsbord voor het Deliplein. Voorheen heette het plein 'Delistraat'. In het kader van de 'groeibriljant Deliplein' vonden er allerlei ontwikkelingen plaats om het Deliplein in Katendrecht weer tot een aantrekkelijke plek te maken. Een groeibriljant is een kansrijke plek in de stad die door particulier initiatief en met steun van gemeentelijke middelen en kennis uit kan groeien tot een locatie waar veel buurtbewoners op één of andere wijze profijt van hebben. Nadat er een jaar renovatiewerkzaamheden op het plein plaats vonden, wordt het plein deze dag teruggeven aan de bewoners van Katendrecht. Voor en na de onthulling vinden er allerlei festiviteiten plaats in de festivaltenten op het plein. (Voor meer informatie: Deelgemeente Feijenoord, Lydia den Ouden, tel. 010 - 291

Wethouder Bolsius spreekt bij Nacht der Kerken
Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) spreekt zaterdag 23 juni om 23.30 uur bij de afsluiting van de Nacht der Kerken bij de Laurenskerk aan het Grotekerkplein 15. Rotterdam heeft met de Nacht der Kerken een primeur in Nederland. Van 18.00 tot 24.00 uur staan zeventien kerken door heel Rotterdam open voor een breed publiek, met in elke kerk een ander programma. In de Nacht der Kerken staat de gemeenschap centraal. De Nacht der Kerken eindigt tussen half twaalf en middernacht met een grote manifestatie op het plein voor de Laurenskerk, met naast de toespraak van wethouder Bolsius, optredens van de band van de Kaapverdiaanse parochie en de meidengroep X6. (Voor meer informatie: Stichting voor KSA, Hanny de Kruijf, tel. 010 - 466 67 22)

Loco-burgemeester Kriens moedigt 'Vrouwen in de Touwen' aan Op zondag 24 juni is loco-burgemeester Jantine Kriens om 11.30 uur aanwezig bij een sponsoractie van Vrouwen in de Touwen op de Euromast. Acht vrouwen gaan letterlijk in de touwen voor de wereldwijde ONE campagne (armoede de wereld uit) waarvoor EEN de Nederlandse campagne voert. De vrouwen tokkelen vanaf de Euromast en laten zich hiervoor sponsoren. Hun doel is om 7707 euro binnen te halen voor het Warembo Girls Project van de Shoulder2Shoulder Foundation. (Voor meer informatie: Vrouwenindetouwen, Sonja Raaphorst, tel. 078 - 676 571 7 of 06 - 10 36 10 87)

Wethouder Bolsius opent Europese Kampioenschappen Tafeltennis voor Veteranen Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) opent zondag 24 juni om 21.00 uur de Europese Kampioenschappen Tafeltennis voor Veteranen in Sportpaleis Ahoy. De kampioenschappen vinden plaats van 24 tot en met 30 juni. Er doen bijna 2100 deelnemers mee uit 38 verschillende Europese landen met leeftijden van 40 tot 91 jaar oud. Nederlands beste tafeltennisster ooit, Betinne Vriesekoop, strijdt ook mee om de gouden plak. Na de toespraak van wethouder Bolsius in de openingsceremonie, is er een hoop spektakel door middel van dans, muziek en lichtshows. (Voor meer informatie: Rotterdam Topsport, Edwin Zuidgeest, tel. 010 - 497 12 12)

En verder.
is wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) zaterdag 23 juni aanwezig bij het Concours Hippique International Officiel (CHIO) in Rotterdam. Het CHIO Rotterdam is het grootste internationale outdoor paardensportevenement van Nederland. (Voor meer informatie: CHIO secretariaat, tel. 010 - 452 89 00)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam