Ingezonden persbericht


Persbericht

Aardbeien proeven op tennistoernooi Ordina Open
Van 17 tot en met 23 juni in het Autotron te Rosmalen Kenmerk
ZJKO.07.0133

Datum
18 juni 2007
Doorkiesnummer
013-583 63 36
Van 17 tot en met 23 juni vindt in Rosmalen het befaamde tennistoernooi Ordina Open plaats. Op dit internationale grastennistoernooi vestigt de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) samen met The Greenery de aandacht op aardbeien. Aardbeien en grastennis horen traditioneel bij elkaar. Sinds jaar en dag zijn aardbeien op het wereldberoemde tennistoernooi van Wimbledon een combinatie die symbool is voor kwaliteit, ambiance en voorjaar. Dat geldt ook voor de Ordina Open in Rosmalen.

Bezoekers kunnen in het promodorp aardbeien proeven die volgens de milieukeurnormen zijn geteeld. Bovendien staan op de menukaart diverse heerlijke aardbeiengerechten. In het promodorp deelt een opvallend promotieteam met bakfiets aardbeien uit aan bezoekers. Het promotieteam geeft voorlichting aan bezoekers over aardbeien.

Het totale areaal aardbeien in Nederland bestaat uit 1.700 hectare vollegrondsteelt en 160 hectare bedekte teelt. Het Brabantse tennistoernooi vormt een ideale plaats voor de promotie van het product. Maar liefst 65% van alle aardbeien wordt in de provincie Noord-Brabant geteeld. In de provincie zijn zo'n 300 aardbeientelers gevestigd.

Alle aardbeien worden geteeld met respect voor milieu en volgens de huidige voorschriften van voedselveiligheid. Daarnaast voldoen de bedrijven die bij The Greenery zijn aangesloten aan de strengste hygiëne- en veiligheidsnormen van EurepGap. Dankzij de moderne teeltmethodes zijn Nederlandse aardbeien verkrijgbaar van februari tot half december.

Dit jaar wordt in samenwerking met Maison van den Boer ook de Volwaard-kip onder de aandacht gebracht.

De ZLTO is de vereniging van boeren en tuinders in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. De ZLTO heeft ruim 18.000 leden die ruim 10.500 agrarische bedrijven vertegenwoordigen.

Noot voor de pers: voor meer informatie M. Venner, woordvoerster. Telefoon 06-295 202 55 of 013-583 63 36.


---- --