TNT Group

Persbericht

TNT voltooit beëindiging beursnotering New York

18 juni 2007 - Naar aanleiding van de aankondiging van 25 mei 2007 maakt TNT N.V. bekend dat de notering van haar American Depositary Receipts (ADRs) aan de beurs van New York met ingang van vandaag is beëindigd.

TNTs ADR-faciliteit wordt vanaf vandaag voortgezet als een zogenaamd Level I-programma, waarbij Citibank N.A. als depositary optreedt. Dit houdt in dat TNTs ADRs niet meer via de beurs in New York of enig andere Amerikaanse beurs, maar onderhands (over-the-counter) zullen worden verhandeld. Gewone aandelen TNT blijven aan de beurs van Amsterdam (Euronext) verhandelbaar.

Daarnaast heeft TNT vandaag door indiening van een zogenaamde Form 15F het verzoek gedaan tot beëindiging van haar registratie bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en tot beëindiging van haar verplichtingen op grond van de Amerikaanse Securities Exchange Act uit 1934 (Exchange Act). Met de indiening van het verzoek zijn met ingang van vandaag de verplichtingen van TNT op grond van de Exchange Act opgeschort. Die registratie eindigt van rechtswege 90 dagen na indiening van het verzoek, dus op 16 september 2007. TNT behoudt zich het recht voor haar verzoek voordien in te trekken. TNT blijft haar jaarverslag, jaarrekening en daarmee vergelijkbare informatie op haar website publiceren http://group.tnt.com.

Zoals aangekondigd op 25 mei van dit jaar is TNT van mening dat de voordelen van een SEC-registratie en een notering aan de NYSE aan belang hebben ingeboet. Het ADR-programma van TNT is beperkt van omvang en het merendeel van de in de Verenigde Staten gevestigde beleggers in TNT aandelen heeft deze via Euronext Amsterdam verworven. Het gemiddelde volume van de handel in ADRs was minder dan 5% van het totale handelsvolume in de laatste 12 maanden. Bovendien is de operationele aanwezigheid van TNT in de Verenigde Staten gering na de recente verkoop van haar logistieke en vrachtmanagement activiteiten. Door de mondialisering van de kapitaalmarkten denkt TNT, op grond van haar rating, te kunnen voorzien in haar huidige en toekomstige kapitaalbehoefte zonder zowel in New York als in Amsterdam genoteerd te zijn. TNT heeft ook in zijn afweging betrokken de complexiteit van het handhaven van die twee beursnoteringen en daarmee het voldoen aan uiteenlopende regelgeving, wettelijke bepalingen, rapportage en governance regels, alsmede de kosten die daaraan verbonden zijn.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Over TNT N.V.
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ongeveer 159.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat
1.276 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.