Concours Hippique International Officiel (CHIO)

CHIO Rotterdam Cup: dressuur Junioren & Young Riders

Finales Junioren & Young Riders competitie belangrijk voor kadervorming Europees Kampioenschap

Rotterdam, 18 juni 2007 - Voor de beste Nederlandse Junioren en Youg Riders heeft het CHIO Rotterdam op woensdag 20 juni as de finales op het programma staan van de dressuurcompetities die tussen december 2006 en juni 2007 voor deze combinaties gehouden zijn. Daarin zullen de beste twaalf combinaties van de Junioren (14 t/m 18 jaar) en de beste twaalf Young Riders een landenproef rijden. De beste zes combinaties uit deze landenwedstrijd rijden vervolgens een Kür op Muziek.

Tineke Bartels, die naast haar rol als directeur sportief ook bondscoach is van de Nederlandse Junioren en Young Riders, ziet deze rubriek van het CHIO als belangrijk meetmoment voor het Europees Kampioenschap van 11 t/m 15 juli in Duitsland. "We hebben een luxe situatie met zoveel talentvolle combinaties,"zegt Tineke Bartels. "Het is voor mij zowaar een lastige maar ook zeer boeiende opgave om uit al dit talent het sterkste team te mogen opstellen."

De toppers van het recente Nederlands Kampioenschap zullen in de CHIO Rotterdam Cup starten, waaronder Lotje Schoots die in Eindhoven oppermachtig was. Maar de verwachting is dat de andere Young Riders zoals Marrigje van Baalen en Diederik van Silfhout er alles op alles zullen zetten om een goede prestatie neer te zetten. Ook bij de Junioren komen veelbelovende combinaties aan start.

Het 59e CHIO Rotterdam zal een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau presenteren van 20 t/m 24 juni 2007. Deze rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld door shownummers en nationale rubrieken. Kaarten zijn nu online te bestellen via www.chio.nl