Gemeente Duiven


In memoriam Jos Leunissen

---

4 juli 1962 - 18 juni 2007

Op maandag 18 juni zijn wij opgeschrikt door het bericht dat dorpsgenoot Jos Leunissen bij een missie in Uruzgan om het leven is gekomen.

Jos was zeer betrokken bij de Duivense samenleving en actief op allerlei gebieden: voorzitter van de buurtvereniging, deelnemer aan de Roparun, vrijwilliger bij Thuvine en in het bijzonder bij zijn woonwijk Welleveld Droo-Zuid, waar hij sinds juli 2003 voorzitter van het wijkplatform was.

In zijn werk als voorzitter was hij altijd zeer correct en consciëntieus, maar tegelijkertijd constant en volhardend. Jos was in staat zijn en andermans emoties tot de kern terug te brengen en wist daardoor een genuanceerd beeld te schetsen. Daarmee bereikte hij dat er vanuit het wijkplatform unanieme standpunten konden worden geformuleerd. Toen eind 2004 een aantal leden van het wijkplatform ermee stopten wist Jos de boel bij elkaar te houden en bleef het platform bestaan. De laatste tijd liep de belangstelling voor het platform weer terug. Jos betreurde dat en stelde alles in het werk meer mensen bij het wijkplatform te betrekken. Het was daarom voor hem extra moeilijk om de voorzittershamer over te dragen, toen hij naar Afghanistan vertrok. Zijn inzet voor het platform, voor de wijk en voor de gemeente als geheel is van enorme betekenis geweest.

Duiven verliest een bijzonder gewaardeerde inwoner.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven