Drie nieuwe Trappenhulpen ter verbetering van de Toegankelijkheid


OOSTERHOUT, 20070618 -- Om de Toegankelijkheid op veel plaatsen te vereenvoudigen is de firma Trappenhulp.nl gestart met de import van drie nieuwe Trappenhulpen (ook bekend als Trappenklimmers). Het kleinste model wordt geleverd onder de naam Stairmatic, de 2 andere modellen dragen de naam Stairmate.

foto: Stairmatic TrappenhulpEen groeiend aantal minder-mobielen (waaronder steeds meer ouderen) is niet meer in staat op plaatsen te komen waar mobiele personen, via de trap, wél kunnen komen.

Trappenklimmers zijn elektrisch aangedreven stoelen die een invalide of moeilijk lopend persoon, zonder (rug)belasting van de begeleider, naar boven kunnen brengen. Dit kan gewoon thuis zijn, maar de kleinste Trappenklimmer, de Stairmatic, kan ook in de kofferbak meegenomen worden naar de stad of naar een familiebezoekje. De Stairmatic is namelijk ook te gebruiken op draaitrappen.

De Stairmatic is ideaal op plaatsen waar een lift lastig is aan te brengen of in de weg kan zitten, zoals in particuliere woningen.

De naam Stairmate staat voor de twee trappenklimmers die een rolstoel (inclusief inzittende) naar boven brengt.

Voordeel van alle apparaten is dat ze direct inzetbaar zijn; daarnaast wordt bespaard op bouwkundige aanpassingen.

De nieuwe trappenhulpen zijn te bekijken op de website www.trappenhulp.nl