Ingezonden persbericht


Openingsweekend Amsterdam Roots Festival trekt veel bezoekers naar Paradiso en Oosterpark.

Op zaterdag 16 juni trok de openingsavond Ritmo do Brasil meer dan 1000 bezoekers. In Paradiso gaven drie Braziliaanse bands samen met de Amsterdamse band Zuco 103 een knallende show. De jonge samba groep Batuque Batucada trommelde het publiek los, Nequinho da Beija Flor en zijn band brachten de echte samba sound en Zuco 103 mixte op hun geheel eigen wijze brazil en dance. Ze sloten hun set af met een jam met de jonge samba drummers. Doordansen kon daarna met de funky hiphop van Bnegao en os seletores de frequencia.

De gratis festivaldag Roots Open Air op zondag 17 juni is weer een zeer goed bezochte festivaldag geworden. In het Oosterpark ging de zon schijnen en dat bracht weer net zoveel drukte als vorig jaar (toen zo'n 58.000 bezoekers). Een zeer gemêleerd publiek genoot van internationale en nationale bands op 7 podia en ontmoette elkaar al flanerend door het park.

Neco Novellas maakte een sterke start met hun mix van Afrikaanse en westerse pop en het publiek ging uit hun dak met de Balkan gekte van Haydamaky. Cankisou bracht een geheel eigen versie van de Balkan sound compleet met zelfverzonnen taal en de jonge band Konga Vibes bewees dat Afrikaanse traditie en nieuw elan prima samen gaan.

Urban Groove verraste met de Bolletjes Estafette (rappers uit verschillende landen losten elkaar af) en er was heerlijke soul, funk, hiphop én jong talent in 1 band met de formatie Food For Funk.

Het Couleur Locale bracht het beste uit Nederland maar met roots en inspiratie van ver en voor de hele familie was er het Kids @ Roots podium.

Nieuw was het danspodium waar iedereen mee oefende met salsa, samba of flamenco passen.

Het gamelan festival sloot hun succesvolle festivalweek af op Roots Open Air met een zeer bijzondere bedwelmende show van het gamelanorkest Sekaa Jejog Yuskumara met bamboe instrumenten.

En op de grote wereldmarkt met meer dan 100 kramen kon iedereen weer proeven van veel soorten exotische hapjes en drankjes, zich informeren en natuurlijk 'werelds' shoppen.

Het 10e Amsterdam Roots Festival gaat nog door t/m 23 juni in Concertgebouw, Tropentheater, Melkweg en Paradiso.

Kijk voor het gehele programma en alle informatie op www.amsterdamroots.nl


---