Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 77

datum: 4 april 2007

Jury Europese Entente Florale bezoekt Amersfoort

19 juni

Burgemeester plant Leilinde in aanloop naar Europese verkiezing groenste gemeente

Amersfoort gaat voor het Europese groene goud. Zij dingt mee naar de prijs in de Europese verkiezingen voor de groenste gemeente van Europa. Op 19 juni bezoekt de internationale jury de gemeente om te komen beoordelen of we brons, zilver of goud verdienen. Burgemeester Albertine Van Vliet-Kuiper heeft woensdagmiddag 4 april daarvoor de aftrap gegeven door een Leilinde te planten.

De Leilinde is geplant op de Varkensmarkt en werd aangeboden door de heer Jos Mouwen, van de Nederlandse Bond van Boomkwekers. De boom is een van de prijzen die Amersfoort heeft ontvangen toen zij eind 2006 de Groenste Stad van Amersfoort werd. Vertegenwoordigers van de nederlandse Entente Florale waren ook aanwezig.

De gemeente verzorgt momenteel een programma voor de ontvangst van de internationale jury. De jury zal een rondleiding krijgen door de stad. Zij let op de hoeveelheid groen in de stad, en vooral ook op de overgang van platteland naar stad, de interactie van de burgers met het groen en het beleid van de gemeente om natuur een goede plek te geven in de gemeente.

Concurrentie

Amersfoort heeft concurrentie van 10 andere steden in Europa. Daaronder bevinden zich steden als Mechelen in België, Nancy in Frankrijk en Munster in Duitsland. Ook steden in Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Ierland, Slovenië en Groot Brittannië zijn uitgenodigd mee te doen aan de Europese verkiezingen. De uitslag van de verkiezingen wordt verwacht september.

Informatie: Björn Hählen, communicatieadviseur Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 48 95, e-mail bor.hahlen@amersfoort.nl

---- --